Pavel Sivakov nu va mai concura pentru Rusia în nicio competiție internațională din cauza faptului că armata rusă a invadat Ucraina în urmă cu mai bine de săptămână. Ciclistul de 24 de ani a luat decizia de a reprezenta de-acum înainte Franța, având cetățenie din 2017.
Deși a locuit mare parte din viață în Franța, sportivul a concurat pentru Rusia până acum, participând chiar și la acțiunile echipei naționale. După izbucnirea războiului din Ucraina, Sivakov s-a hotârât să grăbească procesul de a-i fi acordat dreptul de a evolua pentru Franța, pentru care a făcut o cerere către UCI.
"Vreau de ceva timp să concurez pentru echipa națională a Franței și am făcut o cerere în acest sens către Uniunea Ciclistă Internațională. Dată fiind situația din Ucraina, am vrut ca procesul să fie grăbit. Vreau să le mulțumesc celor de la UCI și echipei mele, Ineos, pentru că m-au susținut în acest proces", a spus Pavel Sivakov, potrivit Cycling News.
Ciclism
Tadej Pogacar, învingător în Il Lombardia, după o prestație de geniu
09/10/2021 LA 14:48
Înainte de izbucnirea situației dintre Ucraina și Rusia, ciclistul a vorbit despre diferențele dintre cele două țări, explicând care ar fi avantajele sale dacă ar reprezenta Franța. În 2021, Sivakov a punctat că nu se vede sub alte culori decât cele ale Rusiei.
"Mereu m-am întrebat ce ar fi fost mai bine pentru cariera mea. Infrastructura de care beneficiază echipa Franței este mult mai bună. E evident. Totuși m-am întrebat: e mai bine să reprezinți Franța decât Rusia? Poate doar la nivel de sponsorizări. De fapt, cred că nu contează deloc.
Nu îmi pasă de steagul Franței sau de steagul Rusiei, eu sunt Pavel Sivakov. Însă nu mă pot imagina sub alte culori, fie ele și ale Franței. Am renunțat la gândul să îmi schimb cetățenia", a declarat Pavel Sivakov anul trecut.
Citește și:

Sivakov, în cea mai importantă echipă din lume din 2017

Pavel Sivakov, fiul foștilor cicliști Alexei Sivakov și Alexandra Kolynaseva, s-a născut în Italia și a locuit mare parte din viață în Franța, în 2017 semnând cu echipa Sky (care se numește acum Ineos) și primind cetățenia franceză.
Sivakov a debutat pe marea scenă în 2017, în Vuelta, iar în urmă cu 3 ani a participat la Giro d'Italia, unde s-a clasat pe locul 9. În 2019 a obținut și cea mai importantă victorie a carierei, când s-a impus în Turul Poloniei.
În marile tururi, este un om de bază al celor de la Ineos, pentru care în 2020 a participat la Turul Franței.
Turul Spaniei
Michael Storer, victoria carierei în etapa a 7-a din Vuelta! Australianul s-a impus din evadare
20/08/2021 LA 15:52
Ciclism
Ce ne așteaptă în acest weekend, în Giro! Două etape cu final în cățărare, în Apenini
14/05/2021 LA 10:05