oglicEtapa a 11-a din Vuelta a fost animată de o evadare formată din 5 rutieri, dar în niciun moment aceștia nu păreau a avea șanse reale de a câștiga. Edward Planckaert (Alpecin-Fenix), Jonathan Lastra (Caja Rural-Seguros RGA), Magnus Cort (EF Education-Nippo), Joan Bou (Euskaltel-Euskadi) și Harm Vanhoucke (Lotto Soudal) au fost controlați pe toată durata cursei de pluton și patru dintre ei au fost ajunși pe singura cățărare repertoriată a zilei, Puerto de Locubin (8,8 kilometri / 5%), care a început când mai erau 17 kilometri.
Magnus Cort, câștigătorul etapei a 6-a, a fost singurul care a rezistat în frunte și era încă primul în vârful cățărării, având în jur de 30 de secunde avans. David de la Cruz (UAE Team Emirates) a atacat primul din pluton, dar atacul său nu a avut succes.

Primoz Roglic, o nouă victorie de etapă în Vuelta

Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
Pe coborârea de pe Puerto de Locubin, una destul de tehnică, Magnus Cort și-a păstrat avansul, dar acesta a început să scadă pe platul de dinaintea finish-ului, care a fost pe un zid de numai 900 de metri, pe care panta maximă a fost de 25%. Danezul a dat tot ce a putut, dar nu a rezistat și a fost ajuns cu numai câteva sute de metri înainte de final.
Enric Mas și Primoz Roglic au fost cei mai puternici oameni din grupul care a venit tare din urmă și cei doi au mers umăr la umăr până aproape de linia de sosire. Slovenul și-a demonstrat în final calitățile pe acest tip de cățărări și a câștigat fără mari probleme etapa. Pe locul 3 a venit Miguel Angel Lopez, celălalt rutier de la Movistar cu pretenții la un loc cât mai bun în clasamentul general.
Clasament etapă
https://i.eurosport.com/2021/08/25/3206875.jpg
Așadar, Roglic bifează a 2-a victorie de etapă la această ediție și 7-lea din carieră în Vuelta. Principalii săi contracandidați au venit aproape de sloven, dar cele câteva secunde câștigate în raport cu aceștia nu sunt de neglijat.
Odd Christian Eiking (Intermarche) a avut o prstație mai mult decât decentă în runda de azi, venind în grupul fruntaș (la 11 secunde de Roglic), astfel că va purta în continuare tricoul roșu pe umeri.
Etapa a 12-a va avea 2 cățărări repertoriate pe traseu, una de categoria a 3-a și una de categoria a 2-a, ultima încheindu-se cu circa 20 de kilometri înainte de finish-ul din Cordoba. Astfel, o evadare formată din cățărători puternici ar putea da câștigătorul, pentru că echipele sprinterilor nu vor trage după atacanții zilei.

Profilul etapei a 12-a din Vuelta

Ciclism
Primoz Roglic și-a prelungit contractul cu Jumbo Visma! Șefii echipei au planuri mari cu slovenul
22/12/2021 LA 16:22
Ciclism
Alaphilippe: "Nu vreau să îmi termin cariera fără să fi încercat să câştig Turul Franţei"
30/11/2021 LA 12:31