Prima etapă montană din Vuelta 2021 a început așa cum era de așteptat, cu o evadare numeroasă formându-se încă din primii kilometri. Joe Dombrowski (UAE Team Emirates), Lilian Calmejane (AG2R Citroën), Kenny Elissonde (Trek-Segafredo), Rein Taaramae (Intermarché-Wanty-Gobert), Tobias Bayer (Alpecin-Fenix), Julen Amezqueta (Caja Rural-Seguros RGA), Antonio Jesus Soto (Euskaltel-Euskadi) și Jetse Bol (Burgos-BH) au animat cursa, iar avansul lor a crescut treptat, cei 8 rutieri având la un moment dat aproape 9 minute în fața plutonului.
Odată cu apropierea de cățărarea finală, Picon Blanco (7,5 kilometri, cu o pantă medie de 9,3%), avansul evadaților a început să scadă și la începerea ascensiunii plutonul mai avea de recuperat doar 4 minute.
Lilian Calmejane a simțit că plutonul se apropie furtunos și a atacat din evadare, dar nu a rezistat și a fost ajuns destul de repede. Joe Dombrowski, Rein Taaramae și Kenny Elissonde s-au desprins apoi când panta a ajuns la 18%, dar avansul față de grupul favoriților era în continuă scădere.
Turul Spaniei
Primoz Roglic a încheiat en-fanfare Vuelta 2021! Slovenul s-a impus la contratimpul din ultima etapă
05/09/2021 LA 18:30

Vuelta 2021 | Rein Taaramae a câștigat din evadare etapa a 3-a

Totuși, pe trena celor de la Bahrain Victorious rutierii din frunte și-au menținut avansul și pe cum se apropia linia de sosire era clar că de acolo se va alege câștigătorul de etapă. Rein Taaramae a accelerat cu aproximativ 3 kilometri înainte de final și s-a desprins ușor de Kenny Elissonde și Joe Dombrowski, obținând în final o victorie extrem de muncită.
Așadar, la 10 ani distanță de la prima sa victorie de etapă în Vuelta, estonianul de 34 și-a mai trecut în palmares un succes major. Pentru cei de la Intermarche, Turul Spaniei este deja un mare succes, obiectivul echipei pro-continentale fiind de la început o victorie de etapă. Pe lângă victoria de etapă, Taaramae a preluat și tricoul roșu de la Primoz Roglic, pe care are toate șansele să îl păstreze câteva zile.
Clasament etapă
https://i.eurosport.com/2021/08/16/3202373.jpg
În pluton lucrurile au fost calme, deși profilul cățărării Picon Blanco recomanda atacuri între oamenii cu pretenții la general. Acestea au lipsit cu desăvârșire, iar favoriții au făcut meci egal, fiecare dintre ei preferând să se menajeze pentru rundele care vor urma. În continuare, Primoz Roglic rămâne cel mai bine plasat dintre favoriți, grație succesului de la contratimpul din etapa inaugurală.
Mâine urmează o etapă de 164 de kilometri între El Burgo de Osma și Molina de Aragon, una în care este de așteptat ca sprinterii să lupte din nou pentru victorie deoarece nu există nicio dificultate majoră pe traseu. Totuși, vântul lateral ar putea da peste cap planurile oamenilor rapizi.

Profilul etapei a 4-a din Vuelta 2021

Turul Spaniei
Clement Champoussin, victorie uriașă în etapa a 20-a din Vuelta! Roglic, ca și câștigător la general
04/09/2021 LA 15:48
Turul Spaniei
Magnus Cort, hattrick în Vuelta 2021! Danezul s-a impus după un sprint redus în etapa a 19-a
03/09/2021 LA 15:04