Primoz Roglic a avut un an destul de slab până acum. Marele obiectiv al slovenului a fost Turul Franței, dar a clacat din nou, fiind nevoit să abandoneze din cauza problemelor medicale. Acesta și-a fracturat două vertebre și prezența sa în Vuelta a fost pusă sub semnul întrebării, însă recuperarea a decurs conform planului și rutierul de la Jumbo Visma va fi la start.
În condițiile în care cei mai buni oameni de general, Pogacar, Vingegaard și Bernal, vor lipsi din Turul Spaniei, Primoz Roglic are toate șansele să spere la câștigarea celui de-al 4-lea tricou roșu consecutiv. Slovenul s-a impus la ultimele 3 ediții și poate deveni al doilea om din istorie cu 4 titluri (Roberto Heras este singurul care a câștigat de 4 ori), dar primul care le câștigă în ediții consecutive.
Turul Spaniei
Primoz Roglic e lider în Vuelta, după ce s-a impus spectaculos în etapa a 4-a
23/08/2022 LA 15:40
Echipa celor de la Jumbo Visma în Vuelta
  • Primoz Roglic
  • Eduardo Affini
  • Sam Oomen
  • Sepp Kuss
  • Robert Gesink
  • Mike Teunissen
  • Chris Harper
  • Rohan Dennis
Roglic nu s-ar fi dus probabil în Vuelta dacă nu ar fi fost 100% încrezător în șansele sale la victoria generală. Totuși, șefii echipei sale susțin că nu știu la ce să se aștepte din partea slovenului, în condițiile în care acesta nu a avut o pregătire adecvată pentru o asemenea competiție.
"Primoz, desigur, nu a avut o pregătire grozavă și nu este deocamdată complet lipsit de durere. Avem multă încredere în el, dar nu știm exact de ce este capabil", a spus Merijn Zeeman pentru olandezii de la Telegraaf.

Hindley, Carapaz și Evenepoel, principalii contracandidați ai lui Roglic la tricoul roșu

Candidați clari pentru tricoul roșu vor fi, pe lângă Roglic, Jai Hindley (Bora) - câștigător în Giro și Richard Carapaz, liderul Ineos. Ambele echipe vor aduce formații destul de puternice, astfel că cei doi lideri vor avea susținere serioasă în munți.
Simon Yates (BikeExchange-Jayco) a "zburat" în ultima perioadă și poate fi și el un candidat la podium, chiar dacă britanicul care în această săptămână a împlinit 30 de ani e foarte inconstant și are mari probleme să se ferească de căzături.
În absența lui Pogacar, UAE Team Emirates va miza pe Joao Almeida, excelent la contratimp, dar cu o viteză în minus în marile etape montane. Totuși, portughezul poate fi un candidat puternic la podium, dacă nu cumva formația arabă va merge cu doi lideri, lui Brandon McNulty potrivindu-i-se perfect profilul etapelor.
Marele "joker" pentru Turul Spaniei 2022 va fi fără îndoială Remco Evenepoel. Tânărul belgian se anunța un "canibal" la primul său sezon de World Tour, dar căzătura din Lombardia și apariția altor tineri fantastici de general au întârzia "explozia" rutierului lui Quick-Step în marile tururi. Patrick Lefevre continuă să îl protejeze și nu pune presiune pe el, menționând că Remco va veni în Vuelta pentru o victorie de etapă și pentru a dobândi experiență. Totuși, Remco Evenepoel nu e genul de rutier care să se ascundă: îi place să atace de departe, să își asume riscuri, motiv pentru care e atât de iubit. Victoria din Clasica San Sebastian ne-a arătat încă o dată că Evenepoel e un rutier excepțional și acum îl așteptăm să confirme și într-o cursă mare, la general.
Belgianul are și contratimpul de partea sa, fiind văzut de specialiști între primii 3 rutieri ai discipline. Într-o etapă precum a 10-a - 31,1 kilometri plați ca în palmă -, Remco e în stare să le ia între 2 și 3 minute, în condiții normale, unor rutieri precum Hindley sau Carapaz, deși rutierul Ineos a început să meargă ceva mai bine în proba contra-cronometru. Un avantaj foarte important, care nu e ușor de surmontat în munți.
În sfârșit, alți rutieri extrem de interesanți care pot să surprindă plăcut în Vuelta, la general, sunt Ben O’Connor (locul 4 în Turul Franței 2021, care anul acesta s-a accidentat în Le Tour), Mikel Landa (eterna speranță a spaniolilor), Sepp Kuss (un locotenent de lux al lui Jumbo, care ar putea primi șansa lui, dacă Roglic nu e la 100%), Miguel Angel Lopez, Enric Mas, Nairo Quintana sau Sergio Higuita.
Această ediție din Vuelta va fi extrem de interesantă și pentru că va fi ultima reprezentație la nivel de mari tururi pentru doi dintre cei mai iubiți rutieri ai ultimului deceniu și jumătate: Alejandro Valverde și Vincenzo Nibali. Cei doi au anunțat că se vor retrage la finalul sezonului, dar cu siguranță vă vor dori să iasă din scenă în stil. Nu vor lupta pentru general, dar e foarte posibil să încerce să câștige o etapă, din evadare.

Vuelta 2022 | Prezentarea traseului din ultimul mare tur ciclist al anului

Vuelta va fi în direct pe Eurosport și Eurosport Player în perioada 19 august - 11 septembrie.
Turul Spaniei
Richard Carapaz, convins că poate câștiga Vuelta! Cu cine crede că se va bate pentru tricoul roșu
23/08/2022 LA 10:40
Turul Spaniei
Jumbo Visma a câștigat contratimpul pe echipe din prima etapă din Vuelta! Roglic, gest superb
19/08/2022 LA 18:42