Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sepp Kuss a câștigat tricoul roșu în Vuelta! Show total în ultima etapă, câștigată de Kaden Groves

Nicu Savin

Actualizat 17/09/2023 la 21:17 GMT+3

Vuelta 2023 s-a terminat cu o etapă de gală, la Madrid, iar Kaden Groves a câștigat la sprint. Podiumul zilei a fost completat de Filippo Ganna și Nico Denz, dar marea majoritate a atenției a fost acaparată de Jumbo Visma, care a avut 3 oameni pe podiumul clasamentului general, în frunte cu Sepp Kuss. Pentru american este de departe cel mai mare succes al carierei.

Jumbo Visma celebrează o victorie istorică în Vuelta! Kuss, Vingegaard și Roglic au fost imperiali

Cea de-a 78-a ediție din Vuelta s-a terminat astăzi, cu o etapă de numai 101,5 kilometri, la Madrid. S-a plecat de la Hipodromul din capitala Spaniei și s-a terminat pe Paisaje de la Luz. Așa cum era de așteptat, victoria s-a decis la sprint, dar nu unul masiv cum se întâmplă de obicei în ultimele etape din marile tururi.
Cu aproximativ 35 de kilometri înainte de finish, Remco Evenepoel a plecat din pluton și a fost urmat de Filippo Ganna, Kaden Groves, Rui Costa, Nico Denz și Lennard Kamna. Cei 6 au format astfel un grup de temut, care s-a desprins la peste 30 de secunde de pluton.
picture

Atacul dat de Remco Evenepoel în ultima etapă din Vuelta

Cei 6 le-au dat emoții oamenilor din pluton, dar s-au oprit brusc în ultimul kilometru și se părea că vom avea sprint masiv. Remco Evenepoel a avut forța să atace din nou și finalul a fost fantastic. Belgianul i-ar fi luat tricoul verde lui Kaden Groves dacă ar fi câștigat, nu a putut păcăli pe nimeni. Australianul a reacționat și și-a arătat calitățile superioare de sprinter, trecând primul linia de sosire și obținând astfel a 3-a victorie de la această ediție.
Podiumul zilei a fost completat de Filippo Ganna și Nico Denz. Prin succesul de azi, Groves și-a securizat prima poziție în clasamentul pe puncte și va urca pe podium în tricoul verde.

Sepp Kuss, al doilea american din istorie care câștigă Vuelta

În pluton a fost sărbătoare la începutul etapei pentru Jumbo Visma, care a devenit prima echipă care câștigă clasamentul general în toate cele 3 mari tururi dintr-un an. După ce Primoz Roglic s-a impus în Giro, iar Jonas Vingegaard în Turul Franței, Sepp Kuss a urcat pe prima treaptă a podiumului în Vuelta.
Un locotenent fidel al renumiților săi coechipieri în primele două mari tururi ale anului, americanul a profitat de șansa de a deveni lider la general în etapa a 8-a și apoi a mers fără greșeală în rundele montane, obținând în cele din urmă cel mai mare succes al carierei.
E adevărat că Sepp Kuss nu s-a confruntat cu o opoziție majoră din partea colegilor Vingegaard și Roglic, care cel mai probabil l-ar fi putut pune în mare dificultate, dar rutierul de 29 de ani are meritul de a fi ajuns în postura de a fi varianta numărul unu a echipei pentru tricoul roșu. Kuss este al doilea american din istorie care câștigă Vuelta, după Chris Horner (2011).
Jumbo Visma a dominat această ediție din Vuelta într-un mod rar pentru o competiție de asemenea anvergură. Asta și pentru că Remco Evenepoel a clacat lamentabil, ieșind din cărți pentru clasamentul general încă din etapa a 13-a, terminată pe Tourmalet. Câștigător anul trecut, belgianul a trebuit să se mulțumească de această dată cu 3 victorii de etapă și cu tricoul de cel mai bun cățărător. Tricoul de cel mai bun tânăr i-a revenit lui Juan Ayuso (UAE), care a terminat pe locul 4, mai slab decât la prima sa participare în Vuelta, când a fost al 3-lea.
Ciclismul la cel mai înalt nivel nu se termină odată cu Vuelta. Săptămâna viitoare vor avea loc Campionatele Europene, iar cea mai așteptată din final de sezon va fi Il Lombardia, pe 7 octombrie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo