Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Wout Poels s-a impus în etapa a 20-a din Vuelta! Sepp Kuss, ca și câștigător al tricoului roșu

Nicu Savin

Publicat 16/09/2023 la 18:18 GMT+3

Wout Poels a câștigat penultima etapă din Vuelta, după ce s-a impus la un sprint redus, din evadare. Rutierul de la Bahrain l-a învins la limită pe Remco Evenepoel, în timp ce Pelayo Sanchez a completat podiumului. În grupul favoriților nu s-a întâmplat nimic notabil și Sepp Kuss este ca și câștigător la general, având nevoie doar să ajungă în siguranță la Madrid pentru a urca în roșu pe podium.

Wout Poels spurter sig til sejr på 20. etape foran Remco Evenepoel: Se afslutningen lige her

Credit imagine: Eurosport

Ceea ce părea un scenariu aproape imposibil acum 3 săptămâni a devenit realitate astăzi. Sepp Kuss, locotentenul fidel al lui Roglic în Giro și al lui Vingegaard în Turul Franței, a devenit în proporție de 99% câștigător al clasamentului general în Vuelta.
Ultima etapă în care se mai puteau face diferențe la general nu a lăsat loc de surprize. O evadare de 31 de rutieri s-a format încă din prima parte a cursei, iar niciunul nu reprezenta un pericol pentru oamenii din top 10, atacanții au primit liber de la pluton.

Wout Poels a adus prima victorie pentru Bahrain în Vuelta 2023

Avansul a crescut constant și era clar că învingătorul rundei se va alege din evadare. Grupul fruntaș a început să se rarefieze constant, dar la intrarea pe ultima cățărare a zilei, Alto San Lorenzo de El Escorial (4,5 km / 6,5%) în față mai erau 20 de rutieri. Wout Poels (Bahrain) și Lennert Van Eetvelt (Lotto Dstny) au fosțat pe această ascensiune abruptă, pe un drum foarte îngust, dar nu au reușit să se desprindă decisiv.
Pelayo Sanchez (Burgos), Remco Evenepoel și Marc Soler i-au ajuns pe coborâre, iar cei 5 au mers împreună și pe cei 7 kilometri de fals plat până la finish și totul s-a decis la sprint. Wout Poels a deschis primul ostilitățile și a rezistat eroic până la final, aducând prima victorie pentru Bahrain în această ediție din Vuelta. Remco Evenepoel a terminat pe locul doi, iar Pelayo Sanchez a obținut un onorabil loc 3.

Sepp Kuss a câștigat Vuelta în proporție de 99%

În ceea ce privește lupta pentru clasamentul general, Jumbo Visma nu a avut probleme să rămână cu toți cei 3 oameni pe podium. Sepp Kuss, Jonas Vingegaard și Primoz Roglic au trecut împreună linia de sosire, americanul fiind felicitat de colegii săi pentru cel mai important succes din cariera sa. Evident, Kuss a beneficiat de faptul că Vingegaard și Roglic nu l-au atacat de când a devenit lider la general, dar rămâne cu meritele de a fi ajuns în acea postură și a rezista cu brio în cele mai dificile etape din munți.
Sepp Kuss a devenit astfel al doilea american din istorie care câștigă tricoul roșu în Vuelta, după Chris Horner (2011). Succesul lui Kuss marchează și o premieră absolută în istoria ciclismului: Jumbo Visma devine prima echipă care își adjudecă generalul în toate cele 3 mari tururi din același an. Primoz Roglic a câștigat dramatic Giro în primăvară, iar apoi Jonas Vingegaard a obținut al doilea succes consecutiv în Turul Franței, după ce l-a surclasat pe Tadej Pogacar.
Nici în lupta pentru locul 4 nu a fost loc de suspans, deși Juan Ayuso (UAE), Mikel Landa (Bahrain) și Enric Mas (Movistar) erau despărțiți de numai 30 de secunde înaintea etapei de azi. Landa și Mas nu au avut forța să-l pună sub presiune pe mai tânărul lor conațional și ordinea s-a păstrat.
Mâine va fi ultima etapă a actualei ediții din Vuelta, care se va termina la Madrid, unde sprinterii sunt așteptați să lupte pentru victorie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo