Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Vingegaard, răspuns ferm privind suspiciunile de dopaj la Jumbo Visma: "Nu există așa ceva"

Nicu Savin

Publicat 17/09/2023 la 11:34 GMT+3

Jonas Vingegaard a avut o reacție tranșantă cu privire la anumite suspiciuni că el și coechipierii săi de la Jumbo Visma folosesc substanțe interzise. Danezul susține că nu se pune problema de așa ceva și performanțele remarcabile din acest an se datorează unei munci asidue.

Kuss felice con Roglic e Vingegaard dopo la tappa di Guadarrama - Vuelta di Spagna 2023

Credit imagine: Getty Images

Jumbo Visma a instaurat o adevărată hegemonie în acest an în ciclismul mondial. Echipa olandeză este prima din istorie care câștigă toate cele 3 mari tururi, asta pentru că nimic nu se mai poate schimba în clasamentul general în ultima etapă din Vuelta, care va avea loc azi.
Primoz Roglic a câștigat tricoul roz în Giro, Jonas Vingegaard și-a adjudecat tricoul galben în Turul Franței, iar Sepp Kuss trebuie doar să ajungă în siguranță la Madrid pentru a urca pe podium cu tricoul roșu pe umeri. Mai mult, americanul va fi însoțit pe podium de Vingegaard și Roglic, o situație la care puțini se așteptau la începutul competiției.

Jonas Vingegaard, răspuns ferm pentru cei care se îndoiesc de corectitudinea de la Jumbo Visma

Performanțele remarcabile ale celor de la Jumbo Visma au ridicat anumite semne de întrebare privind corectitudinea formației olandeze. Unii suspectează că rutierii ar putea apela la substanțe interzise, dar e clar că până la o probă contrarie nu se pot face acuzații.
Așa cum a făcut-o și în Turul Franței, după ce l-a surclasat pe Tadej Pogacar la contratimp, Jonas Vingegaard a avut o reacție fermă prinvind aceste semne de întrebare legate de el și echipa sa. Danezul insistă că rezultatele excelente se datorează exclusiv unei munci asidue și a unei strategii bine puse în aplicare.
"Înțelegem spcepticismul care poate exista, dar oamenii nu știu ce eforturi facem, cum avem grijă la fiecare detaliu. Mai ales în această săptămână, când am făcut lucrurile atât de bine. Așa se poate face o asemenea diferență. Nu trebuie să existe nicio îndoială despre noi. Pentru mine, personal, este doar foarte multă muncă, sacrificiu. Pentru mine dopajul nu există aici. Pentru mine acest lucru nu face partedin sport. E normal să vrei să câștigi, dar a face ceva interzis este unul dintre lucrurile pe care nu le poți face în sport.", a spus Vingegaard, citat de Eurosport Spania.
În ceea ce privește victoria lui Sepp Kuss din Vuelta, Vingegaard a declarat că se bucură nespus de mult pentru coechipierul său, chiar dacă acest succes l-ar putea transforma pe american într-un lider pentru marile tururi și astfel nu-l va mai avea ca locotenent în Turul Franței.
"Noi am făcut istorie. Bineînțeles că asta ne face fericiți și mândri, pentru că a fost un sezon istoric. Sunt atât de fericit pentru Sepp. Câștigarea unui mare tur înseamnă schimbarea carierei. Este un băiat atât de bun, care merită pe deplin această victorie. A fost un moment foarte special să trecem braț la braț linia de sosire (n.r. în etapa 20), iar mâine (n.r. azi) pe podium va fi, de asemenea, ceva unic.
Dacă dorește, va avea și mai multe oportunități ca lider în viitor. Sper că va dori asta. Este atât de bun încât merită fiecare șansă. S-ar putea să pierd un mare ajutor în munți, dar voi accepta asta cu plăcere. Sau poate vom fi amândoi lideri în Turul Franței? Cu siguranță se poate și asta!", a adăugat Vingegaard.
Vuelta 2023 se va termina astăzi, cu o etapăd e gală pe străzile din Madrid. Traseul măsoară puțin peste 100 de kilometri și aproape sigur victoria de etapă se va decide la sprint. Kaden Groves, Alberto Dainese și Juan Sebastian Molano sunt marii favoriți, dar oameni ca Filippo Ganna, Marijn van den Berg, Edward Theuns, Milan Menten, Dries Van Gestel, Davide Cimolai sau Nico Denz au și ei argumente pentru a spera la un succes.
Ultima etapă din Vuelta va fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și aplicația Eurosport, începând cu ora 17:45.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo