Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Vingegaard, anunț surpriză, după ce s-a apropiat la doar 8 secunde de Kuss: "Sper să câștige Vuelta"

Nicu Savin

Publicat 13/09/2023 la 23:06 GMT+3

Jonas Vingegaard a terminat pe locul doi etapa a 17-a din Vuelta, în spatele lui Primoz Roglic, dar a reușit să se apropie la doar 8 secunde de Sepp Kuss în clasamentul general. Oarecum surprinzător, danezul a anunțat că speră din tot sufletul ca americanul să-și păstreze tricoul roșu până la final.

Rezumatul etapei a 17-a din Vuelta, una în care Jumbo Visma a dat din nou recital

Etapaa 17-a din Vuelta a fost o afacere în trei între liderii de la Jumbo Visma. La fel ca în runda cu finish pe Tourmalet, Primoz Roglic, Jonas Vingegaard și Sepp Kuss au demonstrat că sunt cu totul la un alt nivel față de ceilalți rutieri de general și au urcat împreună pe podium.
Roglic și Vingegaard nu i-au făcut niciun fel de concesie coechipierului lor în ziua în care acesta a împlinit 29 de ani și l-au lăsat în urmă pe Angliru, celebra cățărare pe care s-a terminat etapa de miercuri. Roglic a câștigat sprintul în doi și a obținut o victorie mare, dar Vingegaard a avut și el de câștigat, recuperând din ecartul la general față de Sepp Kuss.

Vingegaard speră ca Sepp Kuss să câștige Vuelta

Americanul a făcut eforturi mari și a limitat pierderile, rămânând lider la general, dar avansul său față de Vingegaard este acum de numai 8 secunde. Cu o etapă la fel de grea la orizont, danezul pare acum favorit să câștige tricoul roșu, dar acesta a declarat că își dorește ca Sepp Kuss să rămână în roșu până la Madrid.
"Câștigarea etapei a fost obiectivul nostru principal și am vrut, de asemenea, să menținem situația așa, cu noi trei pe primele locuri în clasamentul general. A fost așa cum ne-am dorit. Putem fi cu adevărat foarte fericiți de asta. Și sunt sincer fericit că Sepp este încă lider. Sincer, sper să-și păstreze tricoul de lider. Sper cu adevărat ca Sepp să câștige acestTur al Spaniei.", a spus Vingegaard pentru Eurosport.
Joi urmează o nouă etapă foarte grea, lungă de 178,9 kilometri, care are în meniu 5 cățărări repertoriate, dintre care două de catogoria 1. Finish-ul va fi pe La Cruz de Linares, o ascensiune de 8,3 kilometri, cu o pantă medie de 8,5%. În mod normal va fi ultima zi în care se mai pot face ecarturi serioase între oamenii de general, chiar dacă și etapa a 20-a (sâmbătă) va fi destul de dificilă (multe cățărări repertoriate, dar nu foarte grele). Etapele a 19-a și a 21-a vor fi pentru sprinteri.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo