După doi ani și jumătate în care clasica monument nu s-a putut desfășura din cauza pandemiei, "infernul nordului" a propus ieri o vreme teribilă, ploaia însoțindu-i pe rutieri pentru aproape 3 sferturi din cursă. S-a ajuns la o situație inedită, în care trei debutanți în Paris-Roubaix s-au luptat pentru victorie: Mathieu van der Poel (printre marii favoriți, provenind din cyclocross), Florian Vermeersch (tânărul rutier al lui Lotto Soudal) și Sonny Colbrelli, campionul european. În cele din urmă, italianul s-a impus clar la sprint, pe velodromul din Roubaix.
Wout Van Aert a sosit abia pe 7 și a încercat să explice cauzele care au dus la un nou rezultat dezamăgitor.
"Mă dor ochii rău de tot. Când concurezi cu ochelari pe o vreme ca asta, în Paris-Roubaix, riști la un moment dat să nu mai vezi deloc. Așa am pățit și am decis să scot ochelarii. La început, totul a fost bine și mă bucuram pentru alegere, dar apoi am început să am probleme mari cu ochii. Am luat o decizie proastă, dar astea sunt doar scuze, știu", a sous Van Aert, citat de Cycling News.
Ciclism
Sonny Colbrelli și-a anunțat retragerea din ciclism: "Trebuie să renunț la visul meu de o viață"
30/10/2022 LA 11:30
Rezultatele fantastice obținute de rutierul lui Jumbo Visma în ultimii 3 ani au făcut ca mulți dintre favoriții din clasice să nu dorească să conlucreze. Toți așteaptă ca belgianul să prindă atacanții, lucru justificabil în mare măsură, dacă ne gândim la sprintul lui Van Aert. Ca atare, nimeni nu e dispus să ducă trena pentru a-l duce pe belgian la linia de finish, unde ar avea de îndeplinit o simplă formalitate.
"Nu pot să fiu în față mereu, trebuie de multe ori să am încredere că ceilalți băieți vor munci și ei. E vorba și de noroc în toată această ecuație. A fost interesant să concucrăm într-un Paris Roubaix cu ploaie, plin de noroi, dar nu pot spune că prefer o astfel de cursă uneia uscate", a mai spus WVA.

Van Aert: "Victoria în Paris Roubaix 2021 nu era posibilă"

Van Aert a recunoscut, totuși, că nu a fost în forma necesară câștigării clasicei monument și a explicat că în acest moment singurele sale gânduri sunt legate de o vacanță. Dacă în trecut iarna era folosită de belgian pentru competițiile de mountain, de această dată se va odihni, urmând ca în 2022 să aibă țeluri importante. Deja rutierul lui Jumbo anunțase că va merge în Turul Franței având în minte tricoul verde, o formalitate pe hârtie, dacă ne raportăm la cât de bun e Van Aert pe toate profilurile de etapă. În 2021, în Le Tour, a câștigat 3 etape: una de munte înalt, una de contratimp și runda finală, destinată sprinterilor puri, pe Champs Elysees.
"A fost o cursă foarte grea, dar m-am simțit foarte bine mult timp. Când Mathieu a accelerat, eram prea în spate. A fost o greșeală a mea. Pe pavate ude, nu am avut sentimentul pe care speram să îl am. Au fost și acele probleme cu vizibilitatea, dar simt că nu am reușit să merg așa cum trebuia pe sectoarele de pavate, acolo s-a făcut diferența. Am pierdut multă energie, dar vă spun sincer că nu cred că victoria era posibilă azi, la cum m-am prezentat", a concluzionat Van Aert, nu înainte de a răspunde la o întrebare privind următoarea perioadă: "Voi lua o pauză, a fost un sezon extrem de solicitant. Au trecut câțiva ani de când nu am avut o vacanță prelungită, așa că mă voi odihni, apoi voi stabili împreună cu echipa care sunt obiectivele pentru sezonul viitor".
Cu toate că a dezamăgit pe final de sezon, Van Aert a avut un 2021 de excepție. Câteva dintre performanțele sale:
  • 2 etape în Tirreno-Adriatico;
  • 3 - locul ocupat în Milano-SanRemo;
  • 1 - locul ocupat în Gent Wevelgem;
  • 1 - locul ocupat în Amstel Gold Race;
  • 1 - locul la campionatele naționale;
  • 3 etape câștigate în Turul Franței;
  • 2 - locul ocupat la Jocurile Olimpice și Campionatele Mondiale, în probele de contratimp;
  • 4 etape câștigate și generalul în Turul Marii Britanii.
Weltmeisterschaften
Van der Poel, arestat pentru un incident la hotel, chiar înainte de cursa de șosea de la Mondiale
25/09/2022 LA 06:10
Ciclism
Wout van Aert și-a prelungit contractul cu Jumbo Visma! "M-a surprins gestul celor din echipă"
21/09/2022 LA 17:44