Jasper Stuyven (Trek Segafredo) este câștigătorul surpriză din Milano-San Remo 2021. Belgianul și-a surprins rivalii cu un atac dat pe finalul coborârii de pe Poggio și a trecut primul linia de sosire, profitând și de faptul că rutierii din spate nu s-au organizat cum trebuie la trenă.
Printre marii învinși ai cursei se află și Wout Van Aert, câștigătorul de anul trecut, care alături de Mathieu Van Der Poel și Julian Alaphilippe era considerat mare favorit la victorie. Belgianul a terminat pe locul 3, dar la nivelul său acesta nu mai este un rezultat de notat.
La final, Van Aert a încercat să explice ce s-a întâmplat pe final, când Stuyven s-a desprins în câștigător, recunosând că a greșit în abordarea finalului de cursă: "Ca întotdeauna a fost o coborâre rapidă pe Poggio. Chiar spre finalul ei, Jasper a atacat. Am avut un sentiment bun, dar apoi mi-a fost cam greu să-l urmăresc pentru că nu voiam să-mi irosesc șansele în sprint. Bineînțeles că o mulțime de băieți se uitau la mine. În cele din urmă, Caleb a fost puțin mai rapid decât mine la sprintul din grupul nostru. Întotdeauna ultimii kilometri sunt foarte dificili, dar astăzi am mizat greșit."
Turul Italiei
Dries de Bondt a câștigat etapa a 18-a din Giro, fiind cel mai puternic la sprintul dintre evadați
ACUM 20 ORE

Wout Van Aert: "A fost dificil să iau deciziile corecte până la urmă"

Van Aert a recunoscut că a fost surprins că un număr mare de rutieri se aflau încă în luptă pe Poggio. Ineos a dus o trenă susținută, dar mulți au rezistat în grupul fruntaș, creându-se o oarecare degringoladă în pluton. Jasper Stuyvena profitat de acest lucru și atacul său a avut un timing perfect, iar Van Aert a admis că nu a dorit să dea totul pentru a-l ajunge pentru a nu-și sacrifica șansele la un eventual sprint.
"A fost surprinzător pentru mine că am fost un grup destul de mare în vârf (n.r. vârful cățărării Poggio). Am atacat, am făcut-o cu Julian Alaphilippe, dar se pare că nu am fost suficient de rapid pentru a face diferența. A fost încă o bună ocazie pentru mine. Am avut un sprint bun după o cursă grea, dar a fost dificil să iau deciziile corecte până la urmă. Cu toate acestea, avem un câștigător drăguț și trebuie să fim mulțumiți de locul trei.", a declarat Van Aert, citat de cyclingnews.com.
Turul Italiei
Giro 2022 | Sprinterii vor duce o bătălie aprigă pentru tricoul cyclame! Cine sunt favoriții
05/05/2022 LA 15:22
Paris - Roubaix
Dylan Van Baarle a câștigat Paris - Roubaix 2022 | Olandezul, victoria carierei, după o cursă nebună
17/04/2022 LA 15:00