Runda a 17-a se anunța, judecând după profil, o bătălie a sprinterilor, în condițiile în care aceștia au avut puține oportunități să strălucească în al treilea Mare Tur al anului. Totuși, vânturile laterale au creat toate premisele unor borduri, iar etapa s-a transformat într-un veritabil spectacol.
Din evadarea inițială de aproximativ 50 de cicliști au făcut parte nu mai puțin de 7 cicliști din cei 8 de la Deceuninck-QuickStep, singurul absent fiind Richeze. Obișnuiți cu vânturile din Belgia, cicliștii team managerul Patrick Lefevere au instrumentat o evadare superbă, care l-a făcut la final pe Gilbert să exclame: "Nu am mai trăit așa ceva în toată viața mea. A fost un contratimp pe echipe de peste 200 e kilometri".
Finalul a fost unul palpitant, cu Zdenek Stybar atacând cu aproximativ doi kilometri înainte de final. Rutierii Ineos au reușit să limiteze avansul cehului, chiar dacă nu aveau un sprinter redutabil pentru final. Atacul rutierului de la QuickStep a fost totuși atât de puternic încât în ultimul kilometru, înțelegând că dacă nu declanșează sprintul foarte devreme nu are vreo șansă, Sam Bennett, deja dublu câștigător la sprint în această ediție, a luat cursa pe cont propriu. Din păcate, irlandezul nu a avut șansa să aibă un coechipier de la Bora, astfel că a trebuit el să tragă după Stybar și s-a ars prea repede. De asta a beneficiat Philippe Gilbert, care venise în Vuelta pentru a pregăti Mondialul. Câștigător a 4 din cele 5 clasice monument (îi lipsește doar Milano SanRemo), belgianul de 37 de ani a bifat a doua victorie de etapă de anul acesta în Vuelta și a 11-a într-un Mare Tur.
Vuelta a España
Vuelta 2021 | 5 etape montane din Turul Spaniei, care vor fi decisive în lupta pentru tricoul roșu
13/08/2021 LA 10:23

Clasamentul de etapă

https://i.eurosport.com/2019/10/01/2687559.png

Quintana, pe doi la general

De evadarea câștigătoare a beneficiat și Nairo Quintana, care a devenit doar o umbră a ciclistului care se impunea în Giro și Vuelta, în urmă cu 3-5 ani.
Columbianul și-a arătat limitele pe munte, în ciuda unui start de Vuelta excelent (victorie în runda a doua), astfel că a atacat pe plat și i-a fost permis să meargă în evadare.
Grație rezultatului de miercuri, rutierul Movistar a ajuns pe locul secund în clasamentul general, la două minute și 24 de secunde de liderul Primoz Roglic. Totuși, e de așteptat ca Nairo să piardă timp în ultimele două runde montane, astfel că locul său pe podium la final pare pus sub semnul întrebării.
Joi, în direct la EuroSport, vom avea etapa a 18-a, care va fi transmisă integral. Rutierii au de treut de patru cățărări de categoria întâi, însă finalul va fi unul destul de ușor, la capătul unei coborâri care, teoretic, nu va crea probleme.
Vuelta a España
Vuelta 2021 | Cinci sprinteri de urmărit în ultimul mare tur ciclist al sezonului
12/08/2021 LA 11:33
Vuelta a España
Jakob Fuglsang a câștigat etapa a 16-a din Turul Spaaniei. Roglic și-a mărit avansul la general
07/10/2019 LA 12:29