Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Vuelta 2021 | Cinci sprinteri de urmărit în ultimul mare tur ciclist al sezonului

Nicu Savin

Publicat 12/08/2021 la 14:33 GMT+3

Vuelta 2021 | Au mai rămas doar două zile până la startul ultimului mare tur al anului, iar specialiștii au întocmit deja listele favoriților. Deși atenția va fi captată de lupta pentru tricoul roșu, există însă și câteva etape unde sprinterii se vor duela pentru victorie.

Arnaud Démare (Groupama-FDJ)

Credit imagine: Getty Images

Vuelta nu a fost niciodată un fief al marilor sprinteri. Traseele din Spania oferă mai puține oportunități de victorie pentru oamenii rapizi din pluton decât cele din Turul Italiei sau din Turul Franței. Tocmai de aceea, cei mai buni sprinteri din circuit evită să meargă în Vuelta, preferând să își consume toată energia în primele 2 mari tururi din fiecare sezon.
La ediția din acest an a Turului Spaniei atenția se va îndrepta către bătălia pentru tricoul roșu, care se anunță una mai aprinsă ca niciodată. Primoz Roglic și Egan Bernal pornesc mari favoriți, dar există și alți rutieri care pot emite pretenții.
Pe parcursul celor 3 săptămâni de competiție, există însă și 6-7 etape în care sprinterii vor avea ocazia să lupte pentru victorie. Numele cele mai răsunătoare în privința oamenilor rapizi din pluton lipsesc din Vuelta, iar acest lucru le deschide o portiță nesperată unor sprinteri care în mod normal nu ar fi fost printre favoriți sau care au avut un sezon ratat până acum și îl pot salva.
Specialiștii de la cyclingnews.com au identificat 5 rutieri care vor avea cele mai mari șanse de a se impune în etapele de sprint.
Vuelta 2021 se vede în direct și fără reclame pe Eurosport Player

1.Arnaud Demare (Groupama FDJ)

Cel mai sonor nume dintre sprinterii care vor fi la start în Vuelta este cel al lui Arnaud Demare. Francezul are 5 victorii de etapă în marile tururi, toate în Giro (2019 și 2020) și va participa în premieră în Turul Spaniei. Rutierul de 29 de ani are 8 victorii în acest sezon, dar niciuna în curse de Word Tour.
Demare avea așteptări mari de la Turul Franței, dar a dezamăgit complet, cel mai bun rezultat de etapă fiind un loc 4, înainte să fie eliminat din cursă după ce a sosit în afara timpului limită, în runda a 9-a.
Demare îl va avea alături în Vuelta pe lansatorul său Jacopo Guarnieri, dar și oameni precum Tobias Ludvigsson și Ramon Sinkeldam, care pot constitui vagoane importante în trenulețul echipei.

Fabio Jakobsen 2021

2.Michael Matthews (Team Bike Exchange)

Michael Matthews revine în Vuelta după o pauză de 6 ani. Australianul are 3 etape câștigate în această competiție și speră să obțină noi succese în acest an, pentru a merge cu un moral bun la Campionatele Mondiale, unde vânează tricoul curcubeu.
Matthews încă nu a simțit gustul victoriei în tricoul celor de la Bike Exchange, dar prezențele sale constante în Top 5 în curse importante (de 4 ori în Turul Franței) demonstrează consecvența sa, iar faptul că cei mai buni sprinteri lipsesc din Vuelta îl poate face să spere măcar la o victorie. Alături de Matthews, cei de la Bike Exchange mizează și pe slovenul Luka Mezgec, care a câștigat o etapă în Giro în acest an.

3.Jasper Philipsen (Alpecin Fenix)

Jasper Philipsen merge în Vuelta cu o dorință uriașă de revanșă după ce i s-a întâmplat în Turul Franței. Belgianul a terminat de 6 ori pe podium în Marea Buclă (de 3 ori pe locul 2), dar nu a reușit să treacă niciodată primul linia de sosire.
Philipsen a câștigat o etapă în Vuelta de anul trecut și acum va dori cu siguranță să repete isprava. Rutierul de 23 de ani a câștigat în acest sezon Scheldeprijs și 2 etape în Turul Turciei, dar sezonul ar putea fi unul considerat foarte bun numai în cazul unui succes și în Vuelta.
Philipsen va avea sprijinul total al echipei, care nu are niciun om cu pretenții de clasament general, astfel că rutieri precum Eddy Planckaert, Sacha Modolo și Alexander Krieger vor da totul în etapele de sprint pentru a-l ajuta pe Philipsen să câștige.

4.Fabio Jakobsen (Deceuninck-QuickStep)

Fabio Jakobsen revine într-un mare tur după cumplitul accident suferit anul trecut în Turul Poloniei, când a fost chiar la un pas de moarte după ce a fost împins în barierele de protecție de către Dylan Groenewegen, la sprintul de la Katowice.
Olandezul de 24 de ani a revenit treptat în curse și a obținut chiar două succese de etapă în Turul Walloniei, ceea ce demonstrează că a trecut peste nefericitul episod din vara trecută și și-a recăpătat spiritul competitiv. Jakobsen are amintiri frumoase din Vuelta, unde a câștigat 2 etape în 2019, învingându-l de fiecare dată pe Sam Bennett.
Principalii rutieri care vor avea misiunea să-l ajute pe Jakobsen la sprinturi vor fi Josef Cerny, Zdenek Stybar și Florian Senechal.
picture

Au mai rămas 3 zile până la startul Vuelta 2021! Profilul primei etape

5.Juan Sebastián Molano (UAE Team Emirates)

Ultimul om de pe această listă poate fi surprinzător pentru multă lume, dar forma arătată de Molano în Turul Burgosului, unde a câștigat 2 etape, îl recomandă pentru a fi printre protagoniști și în Vuelta.
De obicei un om de încredere pentru Fernando Gaviria, Molano are acum șansa să demonstreze că este capabil să aducă victorii echipei. Beneficiind de aportul lui Matteo Trentin, nu este deloc exclus să-l vedem pe Molano trecând primul linia de sosire într-una dintre etapele care se vor încheia la sprint.
Alți rutieri de luat în seamă în etapele de sprint sunt Jon Aberasturi (Caja Rural-Seguros RGA), Jordi Meeus (Bora-Hansgrohe), Magnus Cort (EF Education-Nippo), Alberto Dainese (Echipa DSM) sau Davide Cimolai (Israel Start-Up Nation).
Vuelta 2021 va avea loc în perioada 14 august - 5 septembrie și fiecare etapă va putea fi urmărită în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo