După ce miercuri a ratat evadarea de 40 de oameni, coborând de pe locul 12 până pe 18, la general, columbianul aflat în primul său an la o echipă de World Tour și-a luat revanșa joi. Într-o rundă grea, cu patru cățărări de categoria întâi pe traseu, ciclistul de la Education First a făcut parte dintr-un grup puternic care a plecat din pluton încă din prima parte a etapei. Printre evadații zilei s-au numărat oameni extrem de puternici pe munte, precum Tao Geoghegan Hart (Ineos), Hermann Pernsteiner (Bahrain) sau liderul în clasamentul cățărătorilor (Geoffrey Bouchard - Ag2R).

Singurul care a rezistat până la final asaltului favoriților a fost însă Higuita, care a câștigat astfel prima sa cursă de World Tour, răzbunându-se pentru ghinionul care a lovit Education First în Turul Spaniei. Liderul echipei, Rigoberto Uran, care spera la podium, a fost nevoit să abandoneze, după o căzătură teribilă care l-a adus pe masa de operație.

Vuelta a España
Jakob Fuglsang a câștigat etapa a 16-a din Turul Spaaniei. Roglic și-a mărit avansul la general
02/10/2019 LA 09:16

"Am simțit de cum m-am trezit că am picioare bune. Dacă cineva mi-ar fi spus că voi câștiga o etapă în Turul Spaniei, în primul meu an ca profesionist, nu l-aș fi crezut. Am muncit din greu în prima parte a sezonului, în Vuelta Andalucia și în Turul Comunității Valenciene. Am fost al doilea în etapa regină a Turului Andaluciei și asta mi-a dat încredere, am simțit că pot să fac lucruri mari", a spus la final rutierul de 22 de ani, conform cyclingnews.com.

Miguel Angel Lopez, atacuri în serie

După ce marți, în etapa terminată pe Alto de La Cubilla, Movistar și Astana nu au făcut nimic pentru a-l pune în dificultate pe Roglic, Quintana a atacat miercuri pe plat, făcând parte din evadarea câștigătoare și urcând pe locul secund la general.

Miguel Angel Lopez, care pe hârtie era cel mai bun cățărător înainte de Vuelta, a căzut astfel până pe 5 și a pierdut și tricoul destinat celui mai bun tânăr. Columbianul era dornic de revanșă, așadar, iar joi și-a luat rolul în serios. A atacat de departe, dar evoluția sa a fost ca un yo-yo, de fiecare dată Primoz Roglic (Jumbo-Visma), Alejandro Valverde (Movistar), și Rafal Majka (Bora-Hansgrohe) reușind să recupereze terenul pierdut.

Într-un final "Superman" nu a reușit să câștige lupta cu primii doi clasați la general, dar a făcut destul pentru a urca pe locul 4, devansându-l pe Pogacar, de la care a preluat tricoul de cel mai bun tânăr. Atacurile sale l-au destabilizat și pe Quintana, iar acum Lopez poate visa din nou la un podium la Madrid. Diferența dintre cei doi columbieni e de sub un minut și poate fi surmontată în ultima rundă montană, sâmbătă.

Clasament etapă

https://i.eurosport.com/2019/10/02/2688131.png

Clasament general

https://i.eurosport.com/2019/10/02/2688133.png
Vuelta a España
Fabio Jakobsen a câștigat etapa a 21-a din Vuelta 2019! Primoz Roglic s-a impus în primul Mare Tur
02/10/2019 LA 09:06
Vuelta a España
Pogacar a câștigat ultima etapă montană din Vuelta! Primoz Roglic, la primul Mare Tur din carieră
02/10/2019 LA 08:34