După ce miercuri a ratat evadarea de 40 de oameni, coborând de pe locul 12 până pe 18, la general, columbianul aflat în primul său an la o echipă de World Tour și-a luat revanșa joi. Într-o rundă grea, cu patru cățărări de categoria întâi pe traseu, ciclistul de la Education First a făcut parte dintr-un grup puternic care a plecat din pluton încă din prima parte a etapei. Printre evadații zilei s-au numărat oameni extrem de puternici pe munte, precum Tao Geoghegan Hart (Ineos), Hermann Pernsteiner (Bahrain) sau liderul în clasamentul cățărătorilor (Geoffrey Bouchard - Ag2R).
Singurul care a rezistat până la final asaltului favoriților a fost însă Higuita, care a câștigat astfel prima sa cursă de World Tour, răzbunându-se pentru ghinionul care a lovit Education First în Turul Spaniei. Liderul echipei, Rigoberto Uran, care spera la podium, a fost nevoit să abandoneze, după o căzătură teribilă care l-a adus pe masa de operație.
"Am simțit de cum m-am trezit că am picioare bune. Dacă cineva mi-ar fi spus că voi câștiga o etapă în Turul Spaniei, în primul meu an ca profesionist, nu l-aș fi crezut. Am muncit din greu în prima parte a sezonului, în Vuelta Andalucia și în Turul Comunității Valenciene. Am fost al doilea în etapa regină a Turului Andaluciei și asta mi-a dat încredere, am simțit că pot să fac lucruri mari", a spus la final rutierul de 22 de ani, conform cyclingnews.com.
Vuelta a España
Vuelta 2021 | 5 etape montane din Turul Spaniei, care vor fi decisive în lupta pentru tricoul roșu
13/08/2021 LA 10:23

Miguel Angel Lopez, atacuri în serie

După ce marți, în etapa terminată pe Alto de La Cubilla, Movistar și Astana nu au făcut nimic pentru a-l pune în dificultate pe Roglic, Quintana a atacat miercuri pe plat, făcând parte din evadarea câștigătoare și urcând pe locul secund la general.
Miguel Angel Lopez, care pe hârtie era cel mai bun cățărător înainte de Vuelta, a căzut astfel până pe 5 și a pierdut și tricoul destinat celui mai bun tânăr. Columbianul era dornic de revanșă, așadar, iar joi și-a luat rolul în serios. A atacat de departe, dar evoluția sa a fost ca un yo-yo, de fiecare dată Primoz Roglic (Jumbo-Visma), Alejandro Valverde (Movistar), și Rafal Majka (Bora-Hansgrohe) reușind să recupereze terenul pierdut.
Într-un final "Superman" nu a reușit să câștige lupta cu primii doi clasați la general, dar a făcut destul pentru a urca pe locul 4, devansându-l pe Pogacar, de la care a preluat tricoul de cel mai bun tânăr. Atacurile sale l-au destabilizat și pe Quintana, iar acum Lopez poate visa din nou la un podium la Madrid. Diferența dintre cei doi columbieni e de sub un minut și poate fi surmontată în ultima rundă montană, sâmbătă.

Clasament etapă

https://i.eurosport.com/2019/10/02/2688131.png

Clasament general

https://i.eurosport.com/2019/10/02/2688133.png
Vuelta a España
Vuelta 2021 | Cinci sprinteri de urmărit în ultimul mare tur ciclist al sezonului
12/08/2021 LA 11:33
Vuelta a España
Jakob Fuglsang a câștigat etapa a 16-a din Turul Spaaniei. Roglic și-a mărit avansul la general
07/10/2019 LA 12:29