Pentru prima oară în istoria modernă un mare tur propune trei etape de munte încă de la început. Turul Spaniei trebuia să plece din Olanda, dar pandemia a dus la anularea acelor etape, după ce organizatorii batavi au declinat posibilitatea de a mai ţine cursa. Spaniolii nu au înlocuit rundele, astfel că vom avea doar 18 etape în Vuelta 2020.
Prima etapă s-a încheiat cu victoria lui Roglic, iar orice discuţie privind şansele lui Froome e desuetă. Deşi nu a participat în Le Tour tocmai pentru a-şi construi forma pentru Vuelta, dublul câştigător al competiţiei e foarte departe de forma care l-a consacrat. El a pierdut peste 11 minute şi a admis că e prezent în Spania doar pentru a-l ajuta pe Carapaz.
"Am fost prins în spate pe penultima căţărare a zilei şi nu am avut picioare să pot reveni. Dar a fost o zi grozavă pentru noi, cu Richie venind pe locul doi. El e omul nostru de general, liderul nostru, sperăm să îl ajutăm cât mai bine pentru a câştiga tricoul roşu, la final", a spus Froome la finalul rundei.
Giro d'Italia
Giro 2021 - favoriții la tricoul roz. Ne așteaptă o luptă fantastică în munți
07/05/2021 LA 13:53

Froome: "Sper să îmi construiesc forma în Vuelta"

Cvatruplu câştigător în Turul Franţei, Froome se află la ultimul mare tur pentru Ineos, de la anul urmând a evolua pentru Israel Start Up Nation. Froome spera să lase o impresie frumoasă la ultima sa cursă pentru formaţia britanică, dar spune că e mulţumit că, după căzătura teribilă din Dauphine 2019, poate din nou pedala la un nivel ridicat.
Probabil Froome nu va fi capabil să îl ajute pe Carapaz în primele două săptămâni, dar speră ca în ultimele etape montane să fie la un nivel ridicat. Şi, de ce nu, dacă ecuadorianul nu va fi în lupta pentru tricoul roşu, să primească o şansă pentru a obţine, din evadare, o victorie de etapă.
"Sunt foarte fericit că sunt aici şi că pot să particip într-un mare tur după doi ani de pauză. O voi lua zi după zi şi sper că îmi voi putea ajuta echipa. Senzaţiile sunt bune, îmi lipsesc cursele din picioare, dar sper să îmi construiesc forma pe măsură ce Vuelta va avansa", a mai spus Froome.
Azi, etapa a doua din Vuelta ne propune o altă rundă de munte, deşi de această dată ultima căţărare (Alto de San Miguel de Aralar) vine cu 16 kilometri înainte de finish. E o rundă în care evadarea va avea prima şansă, deşi în general în primele etape din marile tururi plutonul e extrem de proaspăt şi vigilent în privinţa atacanţilor. Dacă se va ajunge la un sprint redus între favoriţi, Roglic, Valverde şi Bagioli au prima şansă.
Giro d'Italia
Ce şanse are Bernal în Giro? Bradley Wiggins nu crede în columbian, dar are alt mare favorit
07/05/2021 LA 08:01
Giro d'Italia
Giro 2021, poate ultima mare șansă a lui Landa să câștige un mare tur. Promisiunea spaniolului
04/05/2021 LA 11:04