Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

OFICIAL - Startul Vuelta din Olanda, anulat. Ce se va întâmpla cu Turul Spaniei

Cristian Mihală

Publicat 29/04/2020 la 12:20 GMT+3

Startul Vuelta, care trebuia să aibă loc în Olanda, a fost anulat. Batavii nu vor putea onora angajamentul de a ține primele etape, astfel că organizatorii vor trebui să găsească o rută alternativă.

Vuelta a Espana 2019

Credit imagine: Getty Images

Turul Spaniei a fost deja amânat, din cauza coronavirus. Competiția trebuia să se desfășoare inițial în perioada 14 august și 6 septembrie, însă a trebuit să fie mutată după Mondialele de ciclism, din cauza pandemiei de COVID-19. Deocamdată nu se știe exact când va începe, dar se speculează că va avea loc în octombrie-noiembrie.
Cert este, însă, un lucru: startul nu va mai avea loc la Utrecht, așa cum era stabilit inițial. Așa cum Ungaria a anunțat că nu va putea găzdui primele etape din Giro, și Olanda și-a declinat posibilitatea de a ține primele runde din Vuelta, ca urmare a crizei provocată de coronavirus. În acest moment se studiază posibilitatea ca Olanda să găzduiască niște etape anul viitor, deoarece între părți s-a semnat un contract cu sume importante, însă în acest moment e limpede un singur lucru: organizatorii vor trebui să găsească o rută alternativă pentru startul Vuelta 2020.
"În ciuda disponibilității ambelor părți de a încerca să mențină plecarea oficială de la Utrecht, a fost imposibil să se găsească o dată nouă care să se potrivească proiectului. Având în vedere imposibilitatea de a asigura dezvoltarea planificată, organizatorii olandezi au preferat să solicite anularea startului oficial", se arată pe siteul oficial al Vuelta.
Martijn van Hulsteijn, directorul comitetului organizator al Vuelta în Olanda, a vorbit despre decizia luată și a încercat să o explice.
"Este păcat, e o dezamăgire pentru toată lumea. După declarația UCI privind reorganizarea calendarului ciclist, am contactat toate părțile implicate pentru a evalua posibilitatea organizării unui eveniment de această amploare târziu în toamnă, dar am ajuns la concluzia că a devenit o sarcină prea complicată. Depindem de multe lucruri și există deja lucrări planificate pentru acele date. Cele trei etape pe care trebuia să le găzduim ar avea un impact prea mare pentru orașe, în aceste condiții", a spus olandezul.

Traseul Vuelta 2020

Traseul include legendarele cățărări Tourmalet și Angliru, dar și un contratimp brutal, destul de lung, în a treia săptămână.
Vuelta 2020 propune 8 finișuri în cățărare, primele runde de munte apărând devreme în program, în zona Țării Bascilor, unde avem de-a face cu multe ascensiuni scurte și explozive.
Competiția trebuia să debuteze cu un contratimp pe echipe, lung de 23,3 kilometri, care ar fi pus ceva distanță între favoriți. Lucrurile cu adevărat spectaculoase vor începe din a doua săptămână, runda a noua fiind una cu adevărat monstruoasă, pentru ca apoi să avem o succesiune de etape teribile (14, 15, 16), unde probabil se va juca tricoul roșu.
Sprinterii vor avea mai multe oportunități decât în alți ani, 7 dintre runde fiind susceptibile de a se termina astfel. Dar Vuelta e mereu impredictibilă, astfel că nu e exclus ca dintre etapele în linie unele să meargă în dreptul evadărilor.

Câștigătorii Vuelta în ultimii 10 ani

  • 2019 - Primoz Roglic
  • 2018 - Simon Yates
  • 2017 - Chris Froome
  • 2016 - Nairo Quintana
  • 2015 - Fabio Aru
  • 2014 - Alberto Contador
  • 2013 - Chris Horner
  • 2012 - Alberto Contador
  • 2011 - Chris Froome
  • 2010 - Vincenzo Nibali
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo