Deși Mondialele de la Yorkshire sunt în plină desfășurare, duminică având loc, în direct la Eurosport, cursa elitei masculine, organizatorii ediției viitoare, care va avea loc în Elveția, în cantoanele Vaud și Valais, au devoalat traseul cursei de anul viitor.
În prezența președintelui UCI, David Lappartient, s-a dezvăluit că toate cursele (atât masculine, cât și feminine) vor avea ca parte finală un circuit lung de 20 de kilometri. Distanța totală va fi diferită, rutierii de World Tour urmând a parcurge de 7 ori circuitul.

CM de ciclism 2020

Credit imagine: Twitter

World Championships
Chris Froome, prima apariție după accidentul teribil din Dauphine. Cum arată viața lui acum
07/10/2019 LA 12:23
Ce e cu adevărat interesant e că la jumătatea fiecărui tur există o cățărare, Cote de la Petite Forclaz, care va scoate din joc orice sprinter cu speranțe la o clasare cât mai bună. Cățărarea va avea o lungime de 4 kilometri și o pantă medie de 10,2%, cu unele secțiuni care ajung până la 14,5%. Astfel, chiar și unii rutieri de clasice vor găsi foarte grea cățărarea, astfel că puncheurii par, la o primă vedere, favoriți. Rutieri precum Alaphilippe sau Valverde vor găsi ideal acest parcurs, dar există semnale că și unii rutieri de general, cu finish rapid, vor avea șansa lor.
Cursa elitei masculine va avea o lungime totală de 244 de kilometri, iar totalul diferenței de nivel va fi de 4384 metri.

Contratimpul individual masculin va da startul Mondialului de Ciclism

Deși în ultimii ani ne-am obișnuit ca Mondialul să debuteze cu un contratimp pe echipe, respectiv ștafeta mixtă (precum în acest an), în 2020 prima probă va fi cea de contratimp individual masculin al elitelor.
Acesta va avea loc pe 20 septembrie și va fi mai scurt decât cel de la Yorkshire, urmând a măsura doar 46 de kilometri. Cursa de șosea a elitei masculine se va disputa, în direct la Eurosport, duminică, 27 septembrie 2020.
World Championships
Rohan Dennis, campion mondial de contratimp. Fenomenul Evenepoel a obținut argintul
07/10/2019 LA 12:21
World Championships
Egan Bernal, Vincenzo Nibali și Michal Kwiatkowski nu vor participa la Mondiale de ciclism
07/10/2019 LA 12:20