Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Egan Bernal, Vincenzo Nibali și Michal Kwiatkowski nu vor participa la Mondiale de ciclism

Cristian Mihală

Actualizat 07/10/2019 la 15:49 GMT+3

Trei dintre cei mai importanți rutieri ai lumii - Egan Bernal, Vincenzo Nibali și Michal Kwiatkowski - nu vor lua startul la Campionatele Mondiale de la Yorkshire. Dintre aceștia, doar polonezul ar fi avut o șansă importantă la tricoul curcubeu, judecând după modul în care arată traseul anul acesta.

Michal Kwiatkowski IN POL ONLY

Credit imagine: Newspix

Parcursul deluros de la Mondial e unul perfect pentru rutierii de clasice, motiv pentru care Peter Sagan, Greg Van Avermaet, Michael Matthews, Julian Alaphilippe sau Mathieu van der Poel sunt considerați favoriții de cinci stele. Totuși, era de așteptat ca și unii cățărători de prim plan să fie prezenți, măcar pentru a-și ajuta echipele.

Campionatele Mondiale de ciclism: Polonia, descoperită

Campion mondial în 2014, Kwiatkowski era văzut, la începutul sezonului, unul dintre marii favoriți la Yorkshire, posedând toate calitățile necesare pentru a se impune.
A urmat, din păcate pentru el, cel mai slab sezon de când e la Ineos, în primăvară fiind dezamăgitor în clasice (un loc 3 în Milano San-Remo a fost singurul top 10). Mulți s-au gândit că polonezul a optat pentru o pregătire care să îi asigure vârful de formă mai târziu, în condițiile în care era unul dintre locotenenții de bază ai lui Froome (care nu a mai participat, accidentându-se) și Geraint Thomas în Turul Franței. Și în Marea Buclă Michal a dezamăgit, iar în cursele care au precedat Mondialele - Grand Prix-urile de la Quebec și Montreal - a fost inexistent.
În acest context, Kwiatkowski a preferat să ia o pauză, conștient că nu va avea vreo șansă la Yorkshire. "Nu simt decât respect pentru culorile Poloniei, sunt mândru să evoluez pentru țara mea, dar nu voi participa la Campionatele Mondiale. Cum am spus-o și după Turul Franței, corpul meu țipă după o pauză. Am nevoie de odihnă, pentru a mă întoarce puternic și voi ține pumnii echipei Poloniei din fața televizorului", a spus rutierul de 29 de ani, într-o postare pe twitter.
În aceste condiții, șansele Poloniei la o medalie la Mondiale sunt 0, Rafal Majka fiind singurul capabil să livreze rezultate la nivel de World Tour. Totuși, traseul nu i se potrivește deloc omului care a terminat Vuelta pe locul 6 la general.
picture

Egan Bernal avec le maillot jaune sur le podium du Tour de France 2019

Credit imagine: Getty Images

Bernal și Nibali au spus și ei "pas" Campionatelor Mondiale

Cățărătorii de la Ineos și Bahrain Merida au ales la rândul lor să "sară" peste Mondiale, traseul nefiind unul foarte "prietenos" pentru calitățile lor. Asta deși Nibali este un rutier extrem de versatil, dovadă în acest sens victoria incredibilă de anul trecut din Milano San-Remo.
În ceea ce îl privește pe Bernal, lucrurile au fost destul de agitate, Federația Columbiană selectându-l în lot, deși acesta anunțase că nu va participa. "Nu mă simt pregătit să îmi reprezint țara, astfel că voi lăsa locul altui ciclist care e mai în formă", anunțase câștigătorul din Turul Franței. La o zi distanță, Carlos Mario Jaramillo l-a anunțat în echipa de 8 pentru Mondiale, pentru ca apoi, în următoarea zi, să anunțe că rutierul de la Ineos a fost înlocuit de Betancur.
Alături de rutierul Movistar amintit mai sus, Nairo Quintana, Fernando Gaviria, Alvaro Hodeg, Sebastian Molano, Sebastian Henao, Esteban Chaves și Daniel Martinez vor reprezenta Columbia la Yorkshire, dar șansele la un rezultat bun sunt minime. Mult mai pe gustul columbienilor va fi traseul de la Mondialul de anul viitor, când cățărătorii vor avea o șansă reală la tricoul curcubeu.
Revenind la Italia, absența lui Nibali va conta, însă Diego Ulissi, Sonny Colbrelli și în special Matteo Trentin se potrivesc mult mai bine cu ruta din 2019 și pot spera, de ce nu, chiar la o medalie.
Campionatul Mondial de ciclism va avea loc la Yorkshire și va fi transmis în direct de Eurosport. Cursa de șosea se va desfășura pe 29 septembrie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo