Luni, cyclingnews.com a prezentat o știre care imediat a fost preluată de siteurile specializate în ciclism: Rohan Dennis a fost dat afară de Bahrain Merida. La scurt timp, echipa a confirmat informația, precizând că australianul nu mai e sub contract de la 13 septembrie, dinaintea Mondialelor. De altfel, la Yorkshire, Dennis a făcut o cursă fantastică, dar pe o bicicletă BMC, similară cu cea care l-a ajutat să devină campion mondial și în 2018. S-a speculat că Rohan ar fi la "cuțite" cu formația arabă, însă nimeni nu se gândea că părțile deja s-au despărțit.
"Echipa noastră a încheiat conturile cu domnul Dennis pe 13 septembrie 2019. Nu am făcut decizia publică pentru a-i permite ciclistului să se pregătească normal pentru proba de contratimp de la Mondiale. Rohan Dennis s-a adresat Corpului de Arbitraj al UCI în legătură cu decizia noastră. Este tot ce vă putem dezvălui în acest moment", s-a arătat într-un comunicat dat publicității de Bahrain Merida.

Momentul rupturii între Rohan Dennis și Bahrain Merida

World Championships
Chris Froome, prima apariție după accidentul teribil din Dauphine. Cum arată viața lui acum
07/10/2019 LA 12:23
Sosit în acest an la Bahrain Merida, după 5 ani petrecuți la BMC, Rohan Dennis nu doar că nu s-a adaptat, dar a fost și protagonistul unui moment care cu greu poate fi catalogat.
În Turul Franței, cu o zi înainte de proba de contratimp, Dennis a abandonat fără niciun motiv. Pur și simplu s-a dat jos de pe bicicletă, fără a acuza vreo problemă medicală.
Directorii sportivi ai lui Bahrain Merida nu au înțeles nimic, imaginile surprinse de camerele de filmat fiind extrem de sugestive în acest sens. Acel episod a pus într-o lumină foarte proastă echipa, iar colegii lui Dennis au simțit că nu sunt respectați de coechipierul lor.
De atunci, australianul nu a mai concurat în vreo cursă. S-a spus că vrea să se concentreze pe Mondiale, ceea ce s-a și întâmplat, însă relațiile cu echipa din Bahrain erau cu siguranță glaciale.
De notat că s-au făcut o serie de speculații privind despărțirea iminentă dintre părți, dar toți se așteptau ca anunțul să fie făcut la finalul sezonului. Asta după ce în august agentul său nu a reușit să îi găsească o altă formație. În trecut s-a vorbit despre faptul că Trek ar fi interesată să îl transfere, dar din câte se pare în acest moment cele mai mari șanse să îl înregimenteze le are CCC. Și Ineos s-a interesat de posibilitatea de a-l coopta, însă la echipa britanică ar fi probabil prea limitat de ordinele de echipă.
World Championships
Rohan Dennis, campion mondial de contratimp. Fenomenul Evenepoel a obținut argintul
07/10/2019 LA 12:21
World Championships
Egan Bernal, Vincenzo Nibali și Michal Kwiatkowski nu vor participa la Mondiale de ciclism
07/10/2019 LA 12:20