Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Remco Evenepoel vrea o medalie la Campionatele Mondiale de ciclism, în proba de contratimp

Cristian Mihală

Actualizat 07/10/2019 la 15:50 GMT+3

Remco Evenepoel este una dintre figurile centrale la Campionatul Mondiale de ciclism de la Yorkshire, acolo unde va reprezenta Belgia atât în proba de contratimp, cât și în cea de șosea.

Remco Evenepoel World Champion Junior road

Credit imagine: Eurosport

Tânărul de 19 ani va încerca o medalie istorică în cursa contra-cronometru, iar mulți sunt de părere că are toate datele pentru a concura cu Rohan Dennis sau Primoz Roglic, principalii doi favoriți.
Anul trecut, Remco a obținut aurul la juniori, media sa orară fiind foarte apropiată de cea a seniorilor. Acea medalie a venit în completarea unui sezon fabulos, în care Evenepoel obișnuia să evadeze solitar și să câștige majoritatea curselor fără ca plutonul să aibă vreo șansă.
Imediat, scouterii lui Deceuninck-Quick Step l-au convins să semneze, iar tânărul de doar 19 ani a rescris istoria ciclismului. În 2019, el a câștigat, printre altele, Clasica San Sebastian și a devenit campion european la contratimp.
În Turul Germaniei a evadat într-o etapă singur, ținând plutonul la distanță preț de peste 90 de kilometri, semn că dispune de un motor impresionant. Acum, Patrick Lefevere, directorul sportiv de la Deceuninck-Quick Step, îl vede favorit la o medalie, chiar dacă vârsta și parcursul foarte lung pot reprezenta un handicap. Întrebat ce șanse are să facă o figură frumoasă la Yorkshire, Evenepoel s-a declarat optimist.
"Cred că sunt gata de Mondiale și consider că traseul mi se potrivește. Sunt extrem de motivat și mă simt mult mai în formă decât eram luna trecută, astfel că sunt gata să dau totul pentru o performanță cât mai bună. Obiectivul meu realist e să fac un TOP 5, dar dacă nu voi reuși asta nu voi fi dezamăgit. Voi fi fericit dacă știu că am dat tot ce am putut pentru un rezultat cât mai bun. Sezonul meu a fost deja unul extrem de bun, sper să mai am încă energia necesară în picioare pentru a face o figură frumoasă", a spus Evenepoel, citat de cyclingnews.com.

Mondialele de Ciclism: cum va gestiona Remco Evenepoel distanța

Distanța va reprezenta un handicap pentru Evenepoel, în condițiile în care specialiștii probei sunt obișnuiți cu un parcurs de peste 50 de kilometri, la Mondiale. Dacă nu își va doza efortul cum trebuie, Remco ar putea avea de furcă pe final, când ar putea să fie stors de energie. Va fi foarte complicat, pentru că nu are un termen de comparație și va trebui să se bazeze exclusiv pe teorie și pe sfaturile date de directorii sportivi ai Belgiei.
"Va fi cel mai lung contratimp pe care l-am parcurs vreodată și știu doar din auzite la ce să mă aștept. Să parcurgi 54 de kilometri la o viteză constantă, având ca scop medalia la Mondiale, e ceva cu care nu m-am mai confruntat. Nu pot să spun că acest lucru mă sperie, sunt curios să văd cum mă voi descurca pe o distanță atât de mare", a mai spus Evenepoel, care, întrebat de jurnaliști dacă nu e prea tânăr să se gândească la titlul mondial, să răspundă răspicat: "Niciodată nu e prea devreme să câștigi".
Întrebat despre anul 2019, primul la profesioniști, Evenepoel a dat încă o dată dovadă că este extrem de matur, în ciuda vârstei.
"E o nebunie. Anul trecut concuram la juniori, iar acum mă aflu alături de cei mai buni din lume. E un sentiment plăcut, îmi creează senzații plăcute și mă motivează să muncesc și mai mult la antrenamente", a fost concluzia tânărului belgian.
Evenepoel are toate atu-urile pentru a face o figură frumoasă și în cursa de șosea, de duminică, transmisă și ea în direct de Eurosport, însă Belgia dispune de o echipă stelară. Greg van Avermaet și Philippe Gilbert vor fi principalele pariuri ale belgienilor, astfel că Remco va fi obligat probabil să îi ajute pe lideri sau să atace de foarte devreme.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo