UCI Track Champions League a debutat la Mallorca în urmă cu două săptămâni, iar în acest week-end va avea loc etapa a 2-a, pe velodromul din Panevezys, Lituania.
Jason Kenny, de 7 ori medaliat olimpic cu aur în ciclismul pe Velodrom, a prefațat în exclusivitate pentru Eurosport a 2-a rundă din competiția care își propune să revoluționeze acest sport. și a avut numai cuvinte de laudă la adresa Discovery, compania organizatoare.
"Apreciez inițiativa Discovery și cred că este un concept foarte bun. Ideea venit într-un moment foarte bun, când cred că ne chinuiam ca și sport. Oricum, deja ne lipseau cursele. Ne lipsea oricum puțin volum și apoi, evident, a venit COVID și a oprit totul.
UCI Champions League
UCI Track Champions League | Marea finală de Londra a fost un show total
05/12/2021 LA 04:48
În plus, reglementările din cursele normale îngreunau situația. Acest concept este mult mai dinamic, faptul că se întâmplă totul în numai două ore este extraordinar pentru fani. Este ideal pentru a sta acasă și a urmări la televizor. Este ca și când te uiți la Fotbal sau la Formula 1.", a spus Kenny pentru Eurosport.
Britanicul a evidențiat și importanța premiilor financiare puse în joc, care pot ajuta rutieri din țări fără o mare tradiție să avanseze în ciclismul pe velodrom: "Este destul de dificil să supraviețuiești și să faci ciclism pe pistă ca individ, cred. Evident, noi suntem norocoși pentru că avem sprijin deplin din partea federației și a UK Sport. Dar dacă vii dintr-o națiune care nu are acest tip de sprijin, poate fi destul de dificil. Deci, cred că aceasta este o oportunitate bună."

UCI Track Champions League | Cele mai bune momente ale primei etape, desfășurate la Mallorca

Jason Kenny se gândește să participe la ediția viitoare din UCI Track Champions League

Vorbind despre prima etapă, Kenny a declarat că a fost impresionat de câțiva sportivi, atât la masculin, cât și la feminin.
"Maggie Coles-Lyster la scratch a fost genială. Acela a fost un punct culminant al primei etape. Le-a avut adversare pe Kirsten Wild și Katie Archibald, care s-au împiediecat reciproc. Katie Archibald a arătat excelent în cursa de eliminare, evident că a fost cea mai puternică. Așadar, va fi interesant de văzut cum se va termina competiția. La fel s-a întâmplat și în cursa masculină cu Corbin Strong. El a fost complet opusul. Răbdarea a dat roade pentru el. Știa că este probabil unul dintre favoriții pentru sprint, dacă rezistă. Pur și simplu și-a așteptat timpul.", a menționat septuplul campion olimpic.
În final, Jason Kenny a declarat că ar fi încântat să participe la UCI Track Champions League în următoarea ediție: "Dacă sunt suficient de bun și mă voi califica, da, voi participa. Este, evident, o oportunitate bună de a obține puncte de care avem întotdeauna nevoie pentru calificări. Este foarte important pentru noi. Deci nu am absolut niciun motiv să spun nu. Dacă sunt suficient de bun, cu siguranță voi fi dornic să particip la această cursă".
Etapa a 2-a din UCI Track Champions League va avea loc sâmbătă și va putea fi urmărită în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player începând cu ora 18:30.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
UCI Champions League
UCI track Cycling Champions League | Rezumatul rundei a treia. Katie Archibald, o nouă victorie
04/12/2021 LA 05:47
UCI Champions League
UCI Track Champions League | Jair Tjon En Fa scrie istorie pentru Surinam ciclismul pe velodrom
03/12/2021 LA 13:05