Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

UCI Track Champions League | Katie Archibald a dezvăluit secretele cursei prin eliminare

Nicu Savin

Publicat 27/11/2021 la 07:45 GMT+2

UCI Track Champions League a debutat cu succes la Mallorca, iar acțiunea se mută astăzi la Panevezys, Lituania, pentru etapa a 2-a, care va fi în direct pe Eurosport și Europort Player de la ora 18:30. Katie Archibald, dublă campioană olimpică, a dezvăluit secretele cursei de eliminare, în care un sportiv este eliminat la fiecare două ture de velodrom până când rămâne doar unul singur.

Katie Archibald | UCI Track Champions League 2021, stage 1 in Mallorca | Eurosport Premium Content, visual by Fabien Esvan

Credit imagine: Eurosport

Katie Archibald este una dintre favoritele campionatului de anduranță din UCI Track Champions League, cea mai nouă competiție din ciclismul pe velodrom.
Britanica este lider în concursul de anduranță după prima etapă, disputată la Mallorca. Deși în proba de scratch a fost surprinsă de un trio care a evadat și a ocupat podiumul, scoțianca a avut o prestație de gală în cursa de eliminare, unde a învins-o în final pe olandeza Kirsten Wild, numărându-se de altfel printre remarcatele lui Jason Kenny, septuplu campion olimpic.
Prefațând etapa a 2-a, care are loc sâmbătă în Lituania, Archibald a dezvăluit câteva dintre secretele cursei la care excelează, pe care o consideră cea mai relevantă dintre toate.
"Oricât de mult pare că se întâmplă lucruri precare, cursa de eliminare îi scoate mereu în față pe cei mai puternici și tehnici rutieri din ciclismul pe pistă. Nu este niciodată o persoană norocoasă care câștigă. Poți să ai ghinion și să pierzi, dar nu poți câștiga cu adevărat din noroc.
Personal, întotdeauna încerc să păstrez energie și să am o rezervă pentru a nu fi eliminată. Sunt mereu alertată pentru a știi când trebuie să apelez la acea rezervă.", a declarat Archibald pentru
picture

UCI Track Champions League | Cele mai bune momente ale primei etape, desfășurate la Mallorca

Katie Archibald, încântată de premiile din UCI Track Champions League

Vorbind despre premiile în bani puse în joc, Katie a explicat că acestea sunt extrem de importante pentru sportivii proveniți din țările care nu oferă susținere prea mare ciclismului pe velodrom.
Banii câștigați în UCI Track Champions League îi pot ajuta pe acești sportivi să se finanțeze pentru o perioadă semnificativă și astfel să progreseze în vedere marilor obiective pe care le are fiecare, în special Jocurile Olimpice sau Campionatele Mondiale.
"Dacă poți câștiga copetiția, sau chiar o calsare la mijlocul clasamentului, premiul în bani este o cale de a te finanța pentru încă un an, de a ajunge din nou în această competiție, de a continua să te dezvolți ca rutier și de a-ți oferi o șansă mai mare la visul olimpic. Rutierii britanici primesc ajutor de la UK Sport și există o configurație similară în Olanda. În Germania este un serviciu național pentru ei, iar Australia are finanțare pentru sport. Dar din cele 180 de națiuni din lume, există maxim 20 în care ciclismul pe velodrom este finanțat, astfel că UCI Track Champions League reprezintă o mare oportunitate pentru sportivii din aceste țări.", a completat Archibald.
Etapa a 2-a din UCI Track Champions League va avea loc sâmbătă și va putea fi urmărită în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player începând cu ora 18:30.
picture

UCI Track Champions League | Etapa a 2-a va avea loc în Lituania, la Panevezys

LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo