Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

UCI Track Champions League | Nume importante vor concura în probele de anduranță! Lista completă

Nicu Savin

Actualizat 02/11/2022 la 15:09 GMT+2

A doua ediție a UCI Track Champions League se apropie de start (prima etapă va fi p2 12 noimebrie), iar acum știm cu exactitate numele celor 72 de sportivi prezenți la start. Organizatorii au anunțat astăzi lista rutierilor care vor concura în probele de andurață, iar nume importate din ciclismul pe velodrom se regăsesc acolo.

Katie Archibald

Credit imagine: Getty Images

Line-up-ul pentru UCI Track Chamlions League 2022 a fost completat odată cu dezvăluirea listei cicliștilor care participă la competițiile de anduranță, masculin și feminin.
Campioana mondială și olimpică Jennifer Valente (SUA) se numără printre cele 18 sportive numite pe lista de anduranță feminină, alăturându-se colegelor medaliate cu aur olimpice Katie Archibald (Marea Britanie) și Dame Laura Kenny (Marea Britanie), dublei campioane europeană Rachele Barbieri (Italia) și medaliata cu aur la Jocurile Commonwealth-ului 2022, Chloe Moran (Australia).
Lista de 18 băieți care vor concura în probele de anduranță îi include pe Dylan Bibic (Canada) și Oliver Wood (Marea Britanie), medaliați cu aur la Campionatele Mondiale de velodrom de la Saint-Quentin-en-Yvelines ( Paris), luna trecută. Ei se alătură campionului olimpic în curs Matthijs Buchli (Olanda), actualului campion panamerican Grant Koontz (SUA) și campionului en-titre din UCI Track Champions League, Gavin Hoover (SUA).
Benjamin Thomas (Franța) fusese desemnat pe lista inițială a cicliștilor care au obținut statutul de precalificare, dar va rata seria din cauza oboselii.
"Dădeam semne de oboseală la Campionatele Mondiale și, deși lucrurile au mers bine pentru mine, a fost foarte dificil, după un sezon lung pe în ciclismul pe șosea. Nu aș fi putut să particip la UCI Track Champions League în cea mai bună condiție a mea sau să obțin cele mai bune performanțe, așa că de aceea am luat această decizie dificilă.", a spus fancezul pentru Eurosport.

Marea Britanie, cea mai reprezentată țară la probele de anduranță din UCI Track Champions League

Dintre cei 36 de rutieri care vor concura în probele de andurață, 22 vor debuta în această competiție inovatoare din ciclismul pe velodrom (11 bărbați și 11 femei). Astfel, numărul debutanților va ajunge la 39, deoarece la probele de sprint vor alerga 17 rutieri noi față de anul trecut.
În total, 16 țări vor avea reprezentanți în probele de anduranță. Marea Britanie dă cei mai mulți concurenți (6): Sophie Lewis, Katie Archibald, Dame Laura Kenny, Oliver Wood, William Perrett și Mark Stewart.
12 cicliști de anduranță (împărțiți în mod egal între rutieri de sex masculin și feminin) au obținut anterior statutul de precalificare pe baza performanțelor lor favorabile la Campionatele Mondiale de velodrom din 2021, UCI Track Champions League 2021 și a rezultatelor lor din prima parte a sezonului 2022 .
Ceilalți 24 de cicliști care au fost confirmați acum s-au calificat datorită performanțelor lor la Campionatele Mondiale din 2022. Acest eveniment a avut loc în perioada 12-16 octombrie pe Velodromul Național din St-Quentin-en-Yvelines, la periferia Parisului (Franța), care va găzdui și runda a treia a UCI Track Champions League sâmbătă, 26 noiembrie.
12 locuri (șase bărbați și șase feminin) au fost acordate cicliștilor care au obținut o clasare pe podium în oricare dintre evenimentele omnium, cursa pe puncte, scratch sau cursa prin eliminare. Când oricare dintre rutierii precalificati au ocupat acele locuri sau un rutier neprecalificat a obținut o poziție superioară, locul a fost acordat următorilor cei mai buni calificați din fiecare eveniment.
Aceasta este lista completă a celor 36 de rutieri care vor concura în probele de andruanță la UCI Track Champions League 2022:
2022 UCI Track Champions League Endurance

UCI TRACK CHAMPIONS LEAGUE PROMITE SPECTACOL ȘI ÎN 2022

UCI Track Champions League revine la fel de spectaculos în 2022, cu seria de cinci etape, care începe la Mallorca sâmbătă, 12 noiembrie, vizitând trecând apoi prin Berlin (sâmbătă, 19 noiembrie) și Saint-Quentin-en-Yvelines (sâmbătă, 26 noiembrie), înainte de a culmina cu dubla etapă de la Lee Valley VeloPark din Londra, vineri și sâmbătă, 2-3 decembrie.
Jennifer Valente, cvintuplă campioană mondială pe velodrom este foarte încântată să participe la UCI Track Champions League: "Sunt foarte mândră că am fost numită pe o listă atât de plină de stele și abia aștept cursa din Mallorca. Concurența va fi acerbă în cele cinci runde și, în calitate de debutantă, va fi nevoie de puțin timp pentru a mă obișnui cu formatul de curse. Voi face tot ce pot, totuși, pentru a încheia ceea ce a fost un an incredibil. pentru mine."
Oliver Wood, campion mondial luna trecută este și el nerăbdător să simtă pe viu cea mai noup competiție din ciclismul pe velodrom: "Aștept cu nerăbdare să fac debutez în UCI Track Champions League. Această competiție a dus ciclismul pe pistă la un alt nivel, făcând sportul mai interesant și mai accesibil decât oricând, și abia aștept să concurez în fața publicului de acasă, la Londra."

UCI TRACK CHAMPIONS LEAGUE, O COMPETIȚIE APARTE ÎN CICLISMUL PE VELODROM

Primul sezon al UCI Track Champions League, din 2021, s-a dovedit un succes nestăpânit, împlinindu-și misiunea de a ridica ciclismul pe pistă la un nou nivel și devenind un element cheie în calendarul ciclismului mondial.
Cele 5 etape de anul trecut a atins 149 de milioane de telespectatori în rețeaua Warner Bros. Discovery (cuprinzând discovery+, Eurosport și GCN+), cu 26 de parteneri de difuzare suplimentari, asigurându-se că a fost difuzat în 206 țări de pe glob.
Formatul de competiție a fost proiectat special pentru a oferi curse rapide, captivante și ușor de înțeles, cu o mulțime de date live de la cicliști în aplicația oficială UCI Track Champions League, ajutând fanii să experimentezeun mod de vizionare de neegalat.
Toate cele 5 etape din UCI Trak Champions League 2022 vor putea fi urmărite în direct și în exclusivitate pe Eurosport și aplicația Eurosport (Android și iOS)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo