Sezonul de ciclism pe velodrom nu s-a încheiat încă. Începând de sâmbătă, 6 noiembrie, începe UCI Track Champions League, un nou eveniment în calendarul competițional care a fost creat cu scopul de a deveni un punct de referință pentru acest sport și de a-i crește popularitatea. Toate cursele vor fi disponibile LIVE pe Eurosport Player și Discovery +.
Competiția de ciclism, organizată de Eurosport Events și UCI, are două obiective foarte clare: extinderea bazei de utilizatori printr-un format la îndemâna tuturor și eliminarea oricărei distincții de gen.
Vor fi implicați 72 de sportivi: 36 de bărbați și 36 de femei, iar premiile vor fi împărțite în mod egal: pentru fiecare cursă și pentru clasamentul general. Câștigătorul fiecărei etape va primi 1000 €, dar vor fi recompesanți financiar primii 10 clasați în fiecare rundă. Câștigătorul final al fiecărei categorii va primi 25.000 € (se vor acorda premii în bani pentru fiecare loc în clasamentul general). Fondul total de premii va depăși 500.000 €.
UCI Champions League
UCI Track Champions League | Marea finală de Londra a fost un show total
05/12/2021 LA 04:48

UCI Champions League : Trailer

CALENDARUL

Runda 1: Mallorca, Spania - sâmbătă, 6 noiembrie
Etapa 2: Panevezys, Lituania - sâmbătă, 27 noiembrie
Runda 3: Londra, Marea Britanie - vineri, 3 decembrie
Runda 4: Londra, Marea Britanie - sâmbătă, 4 decembrie
Runda 5: Tel Aviv, Israel - sâmbătă, 11 decembrie
https://i.eurosport.com/2021/05/18/3134853.png

FORMATUL COMPETIȚIEI

Atât competiția masculină, cât și cea feminină este împărțită în două, cu un campionat de sprint și un campionat de anduranță. Fiecare campionat va avea câte 18 rutieri concurând pentru glorie.
Campionatul de sprint se reduce la cele mai interesante două formate:
  • 1) keirin, unde cei mai rapizi doi alergători din trei serii se califică într-o finală cu șase sportivi
  • 2) sprint, cu curse de trei rutieri care va culmina cu o finală.
În campionatul de anduranță au fost alese cele două curse care promit cea mai mare dramă, dar de data aceasta cu toți sportivii concurând în același timp.
  • 1) scratch, într-o versiune mai scurtă și mai rapidă decât cea văzută în alte evenimente
  • 2) Cursa de eliminare, în care un sportiv este eliminat la fiecare două ture până când rămâne doar unul.

CUM SE VOR STABILI CÂȘTIGĂTORII?

Rutierii primesc puncte la fiecare cursă, în funcție de poziția lor. Rezultatele sunt acumulate în campionatele respective, alegându-se în cele din urmă patru campioni (sprint și anduranță masculin; sprint și anduranță feminin), după runda finală de la Tel Aviv pe 11 decembrie.

CE CRED SPORTIVII?

"Făcând sportul mai accesibil pentru fani, toată lumea va putea vedea detaliile... va putea vedea cum ritmul cardiac crește, toate datele din spatele performanței și vor putea să vadă cei mai buni alergători din lume, săptămână după săptămână. Singura dată când îi vezi pe toți cei mai buni alergători în același timp este Campionatul Mondial sau Jocurile Olimpice. Acum poți să-i vezi de 5 ori într-un interval atât de scurt. Cred că pentru fani este super interesant. Va fi frumos și simplu. Va fi o competiție rapidă, de numai două ore în fiecare etapă. Cred că asta își doresc cu adevărat fanii. Și cred că asta își doresc și rutierii.", a declarat Chris Hoy, sextuplu campion olimpic.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
UCI Champions League
UCI track Cycling Champions League | Rezumatul rundei a treia. Katie Archibald, o nouă victorie
04/12/2021 LA 05:47
UCI Champions League
UCI Track Champions League | Jair Tjon En Fa scrie istorie pentru Surinam ciclismul pe velodrom
03/12/2021 LA 13:05