Sezonul 2021 de Formula 1 a fost un spectacol total, dar în ultimele două curse am avut parte de controverse. Ieri, se părea că Hamilton va câștiga pentru a 8-a oară titlul mondial (record all-time, ar fi depășit borna împărțită cu Michael Schumacher), dar ghinionul a avut un rol important în ratarea primului loc pentru britanic. O violentă ieşire în decor a canadianului Nicholas Latifi (Williams), cu cinci tururi înainte de sosire, a schimbat complet datele problemei. În timp ce monopostul lui Latifi era degajat de pe pistă, cursa a fost plasată sub drapel galben.
Verstappen a intrat repede la boxe și a schimbat pneurile, alegând unele soft, care îi oferă viteză mai bună. Inițial, s-a părut că Michael Masi, directorul australian al cursei de la Abu Dhabi, a luat decizia ca pozițiile să se păstreze (cu mașini interpuse între cei doi), dar în cele din urmă hotărârea finală a fost alta: în momentul în care comisarii de cursă au reluat startul, Hamilton şi Verstappen s-au aflat roată lângă roată.
CITEȘTE ȘI:
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
LUI BOTTAS NU I-A PĂSAT CÂTUȘI DE PUȚIN DE DRAMA LUI HAMILTON. IMAGINI INCREDIBILE, SURPRINSE LA FINAL

Horner, asul din mâneca Red Bull, în duelul Verstappen - Hamilton

Christian Horner, team-principalul de la Red Bull, și-a arogat din merite și a lăsat să se înțeleagă faptul că intervenția sa pe lângă Masi a fost decisivă în decizia finală a directorului cursei.
"Am țipat la Masi "Lasă-i să concureze!. Despre asta discutăm de ani de zile, să avem competiție, lasă-i să concureze!". A fost un sezon incredibil și cred că totul a fost o bună propagandă pentru Formula 1, să ai o bătălie pentru titlul până în ultimul tur al ultimei curse. Am avut o strategie inspirată, am făcut acel schimb în timp ce era safety car-ul pe pistă. Apoi, Max a trebuit să finalizeze și a făcut-o", a dezvăluit Horner pentru Sky Sports.
De partea cealaltă, șeful de la Mercedes, Toto Wolff, i-a transmis lui Michael Masi că trebuie ca totul să revină la situația de dinainte de accident, cu mașini interpuse între Hamilton și Verstappen. Directorul cursei, Michael Masi, i-a transmis austriacului că acest lucru nu e posibil.
Tensiunea a fost imensă pe final de cursă, după incidentul cu Nicholas Latifi (Williams), însă Horner a vorbit la superlativ despre omologul de la Mercedes, Toto Wolff.
"A fost o miză uriașă anul acesta, o intensitate a duelurilor cum nu s-a mai văzut. Eu și Toto am avut neînțelegerile noastre, dar, mai presus de orice diferend, există un respect între noi. Cred că rezultatul e cel corect, noi avem titlul mondial la piloți, ei l-au câștigat la constructori. Vom încerca să câștigăm din nou cu Max la anul și sperăm să avem parte de același spectacol palpitant", a mai spus Horner.
Trebuie spus că Mercedes a făcut două contestații oficiale, ambele respinse de FIA, după discuții care au durat 4 ore. Probabil teamul german își va căuta dreaptatea la TAS.
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43
Formula 1
De ce depinde prezența lui Lewis Hamilton în noul sezon de Formula 1! Pilotul, așteptat să se decidă
12/01/2022 LA 08:42