Mercedes se simte nedreptățiță, după decizia comisarilor de după accidentul lui Latifi. Oficialii echipei germane a depus imediat după cursă două contestații, dar ambele au fost respinse, după mai bine de 4 ore de dezbateri.
Verstappen a devenit astfel campion mondial, interzicându-i lui Hamilton șansa de a-l depăși pe Schumacher în topul celor mai multe titluri obținute în Formula 1. La Mercedes a fost o atmosferă extrem de încordată după cursă, supărarea și frustrarea "guverernând".
Nu toți au suferit, însă pentru Lewis. Valtteri Bottas, colegul său, a celebrat ultima cursă a sezonului, sărind într-o piscină improvizată, în aplauzele publicului.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
Pentru finlandezul de 28 de ani a fost motiv de celebrare titlul la constructori, dar și ultima sa cursă sub semnul Mercedes. Din 2022, pilotul nordic va concura pentru Alfa Romeo, în locul lui urmând să fie adus George Russell.
Imaginile cu Bottas au scandalizat fanii echipei Mercedes, dar în special pe cei ai lui Hamilton. Dacă britanicul a avut mult de furcă pentru a-l depăși pe Sergio Perez, după ce a făcut schimbul de pneuri, Bottas nu a avut cum să îl ajute pe englez.
Cu 226 de puncte, pilotul finlandez a terminat pe 3 la general, în urma lui Verstappen și Hamilton.
MAX VERSTAPPEN "S-A TREZIT" LÂNGĂ EL CU TATĂL LUI HAMILTON, IMEDIAT DUPĂ CE A DEVENIT CAMPION MONDIAL! CE S-A ÎNTÂMPLAT

George Russell, viitorul coleg al lui Hamilton, scandalizat

Lewis Hamilton a avut un discurs plin de fair-play la final, nedorind să amintească de episodul care l-a privat practic de titlul mondial cu numărul 8. Nu același lucru s-a întâmplat înscă cu Gerorge Russell, cel care îl va înlocui pe Bottas la Mercedes din 2022 și va fi astfel coleg cu Hamilton.
Tânărul britanic a catalogat decizia comisarilor drept una "inacceptabilă", declarând că nu-i vine să creadă ceea ce a văzut la cursa din Emirate.
"ESTE INACCEPTABIL!!!! Max este un pilot absolut fantastic care a avut un sezon incredibil și nu am decât un mare respect pentru el, dar ceea ce tocmai s-a întâmplat este absolut inacceptabil. Nu pot să cred ceea ce tocmai am văzut.", a scris Russell pe contul personal de Twitter.
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43
Formula 1
De ce depinde prezența lui Lewis Hamilton în noul sezon de Formula 1! Pilotul, așteptat să se decidă
12/01/2022 LA 08:42