În timpul penultimei curse a sezonului din Arabia Saudită, Max Verstappen și Lewis Hamilton s-au atins pe circuit în circumstanțe controversate. Verstappen a suferit penalități, iar directorul și propria sa echipă i-au cerut să abandoneze, ceea ce l-a făcut să aibă o răbufnire la finalul cursei și să spună că "asta nu e Formula 1!".
Înaintea confruntării directe din weekend, cei doi sunt la egalitate de puncte, fiecare cu câte 369,6. Pentru prima oară din 1974, doi piloți au același număr de puncte înainte de ultima etapă.Titlul în Formula 1 în acest an se va decide, așadar, în ultima cursă a sezonului, weekend-ul viitor, la Abu Dhabi.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42

Britanicii l-au taxat pe Max Verstappen pentru gestul de la finalul penultimei curse

La ceremonia de premiere de după cursă, Max Verstappen nu a rămas pe scenă pentru pozăalături de ceilalți doi piloți de pe podium. Pilotul reprezentând Red Bull a fost dur criticat în Marea Britanie înainte de ultima cursă a sezonului pentru gestul de după penultima cursă: "Asta confirmă că Max este un sportiv fără caracter", a afirmat Sulaiman Folarin, comentator BBC.
Înaintea ultimei etape, Hamilton, care a reuşit victoria cu numărul 103 în carieră, a opta din sezon, este la egalitate de puncte cu Verstappen, 369,5 puncte, iar titlul se va decide în ultima cursă, pe circuitul de la Yas Marina. În caz de egalitate de puncte și la finalul ultimei curse (dacă ambii vor abandona, altfel e imposibil ca cei doi să nu puncteze), Verstappen va fi campion mondial, pentru că are mai multe victorii în acest an, principalul criteriu în astfel de situații.
Trebuie spus că circuitul de la Abu Dhabi i se potrivea mai bine lui Verstappen, în trecut, având niște curbe foarte largi, unde Red Bull e superioară, dar acum acesta a suferit schimbări foarte mari. În acest moment, specialiștii tind să creadă că Hamilton e ușor favorizat de traseul circuitului.
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43
Formula 1
De ce depinde prezența lui Lewis Hamilton în noul sezon de Formula 1! Pilotul, așteptat să se decidă
12/01/2022 LA 08:42