Finalul ultimei curse a sezonului a adus o adevărată dramă pentru Hamilton și Mercedes, aceștia pierzând în ultimul tur titlul la piloți, după o decizie controversată.
În timp ce echipa făcea contestații, sperând să își găsească dreptatea, pentru finlandezul de 28 de ani finalul de sezon a fost motiv de celebrare a titlului la constructori, dar și a ultimei sale curse sub semnul Mercedes. Din 2022, pilotul nordic va concura pentru Alfa Romeo, în locul lui urmând să fie adus George Russell.
Imaginile cu Bottas au scandalizat fanii echipei Mercedes, dar în special pe cei ai lui Hamilton. Dacă britanicul a avut mult de furcă pentru a-l depăși pe Sergio Perez, după ce a făcut schimbul de pneuri, Bottas nu a avut cum să îl ajute pe englez.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
La câteva zile după Marele Premiu de la Abu Dhabi, Bottas a fost intervievat de siteul oficial al Formulei 1 și și-a spus părerea cu privire la ce a pățit colegul său.
"Doare că Lewis nu a reușit să câștige titlul mondial. Simt ca și cum eu aș fi pierdut titlul. Îmi pare foarte rău pentru el, merita să câștige. A făcut o cursă perfectă la Abu Dhabi, iar lucrurile s-au schimbat atât de dramatic pe final. Dar acesta este sportul, uneori îți ies toate, alteori pare că totul este împotriva ta", a spus rutierul finlandez pentru siteul oficial al competiției.
CITEȘTE ȘI:
LOVITURĂ TOTALĂ PENTRU HAMILTON ȘI MERCEDES. DESCOPERIREA INCREDIBILĂ FĂCUTĂ DE PRESA ENGLEZĂ

Bottas și-a luat adio de la Mercedes: "Mă încearcă un sentiment de nostalgie"

Cu 226 de puncte, pilotul finlandez a terminat pe 3 la general, în urma lui Verstappen și Hamilton. Bottas a privit în ansamblu stagiunea recent încheiată și consideră că Mercedes nu are multe motive să fie supărată după un asemenea an.
Nordicul e gata de provocarea numită Alfa Romeo, dar îl încearcă sentimente de nostalgie, în contextul în care, susține el, a avut o legătură foarte strânsă cu Lewis Hamilton.
"Am făcut lucruri mari în 2021. Poate că nu a fost cel mai bun mod de a termina un sezon, dar, dacă te uiți la imaginea de ansamblu, nu a fost un an rău. Am câștigat titlul la constructori. Acum mă gândesc la viitor, dar mă încearcă un sentiment de nostalgie, am făcut cu Lewis unul dintre cele mai bune partneriate din istoria Formulei 1", a mai spus Bottas.
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43
Formula 1
De ce depinde prezența lui Lewis Hamilton în noul sezon de Formula 1! Pilotul, așteptat să se decidă
12/01/2022 LA 08:42