Lewis Hamilton a afost la câteva minute distanță de a obține al 8-lea titlu mondial în Formula 1, ceea ce l-ar fi transformat în cel mai titrat pilot din istorie din acest punct de vedere (acum e la egalitate cu Schumacher). Ghinionul l-a lovit din plin pe britanic și acesta a pierdut dramatic ultima cursă a sezonului în fața lui Max Verstappen.
Chiar dacă la cald a avut puterea să-și felicite adversarul, dezamăgirea trăită de Hamilton a fost una imensă, iar acesta a evitat să mai aibă vreo reacție de aproximativ două săptămâni. Lipsa completă din spațiul public a întărit convingerea că britanicul este decis să se retragă, iar fanii săi așteaptă cu sufletul la gură un răspuns.
Citește și:
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42

Lewis Hamilton se va retrage acum din Formula 1, consideră Bernie Ecclestone

Printre cei care consideră că Hamilton va spune adio Formulei 1 înainte de startul noului sezon se numără și legendarul Bernie Ecclestone, care e de părere că britanicul nu va mai reveni în 2020, urmând a se axa pe alte activități care îi oferă satisfacție.
"Am vorbit cu tatăl lui Lewis acum câteva zile și mi-am dat seama imediat că nu vrea să vorbească despre viitorul fiului său, așa că am vorbit doar despre afaceri. Cred că se retrage, că nu va mai concura anul viitor. Dezamăgirea de la Abu Dhabi a fost prea mare și îl înțeleg. Acum, fiind la egalitatecu Michael Schumacher la numprul de titluri, este momentul perfect pentru ca el să-și împlinească visul, acela de a fi un antreprenor în lumea modei", a spus Ecclestone într-un interviu pentru "Blick", citat de f1i.com.
Ecclestone mai declarase recent că Hamilton ar trebui să iasă acum din Formula 1, deoarece anul viitor este foarte imprevizibil pentru că regulile se vor schimba, iar britanicul ar putea avea doar de pierdut: "Lewis va avea doar de pierdut în 2022, el nu mai are nimic de demonstrat. Cine știe ce va fi cu noile reglementări în privința mașinilor. În plus va avea un coleg foarte ambițios în George Russell, de care eu nu sunt chiar convins precum majoritatea specialiștilor. Și să nu uităm de Verstappen. Hamilton a găsit în el un rival pe măsură după mulți ani."
Cei de la Mercedes nu sunt convinși că Hamilton va concura și în 2022, iar odată ce anunțul oficial al britanicului întârzie să apară, incertitudinea planează în continuare. Contractul lui Hamilton cu Mercedes este valabil până la finalul sezonului 2022, dar cu siguranță nu va fi o problemă ca acesta să fie reziliat dacă britanicul își va dori asta cu adevărat.
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43
Formula 1
De ce depinde prezența lui Lewis Hamilton în noul sezon de Formula 1! Pilotul, așteptat să se decidă
12/01/2022 LA 08:42