"Această chestiune va fi abordată cu toate echipele şi toţi piloţii, pentru a trage lecţiile din această situaţie şi pentru a furniza lămuriri participanţilor, presei şi fanilor în ce priveşte regulamentele în vigoare", se arată într-un comunicat.
Obiectivul este ca aceste "concluzii să fie făcute public înainte de debutul sezonului 2022", pe 20 martie, în Bahrain.
CITEȘTE ȘI:
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
MERCEDES NU AR MAI MERGE LA TAS DIN CAUZA LUI HAMILTON. CE AU DESCOPERIT ENGLEZII

Jean Todt, în spatele investigației FIA

Această decizie a fost luată de Consiliul mondial al sportului automobilistic la propunerea deja fostului preşedinte al FIA, francezul Jean Todt, al cărui succesor va fi ales vineri.
"Circumstanţele din jurul utilizării maşinii de securitate după accidentul pilotului Nicholas Latifi şi comunicările aferente între conducerea cursei din partea FIA şi echipe au generat o neînţelegere şi reacţii din partea echipelor de Formula 1, a piloţilor şi fanilor", notează Consiliul mondial al sportului automobilistic.
"Această controversă umbreşte imaginea Campionatului şi celebrarea în cele mai bune condiţii a primului titlului de campion mondial la piloţi câştigat de Max Verstappen (Red Bull) şi al optulea consecutiv de campioană mondială la constructori de către Mercedes", se mai arată în comunicat.
Până aproape de finalul Marelui Premiu de la Abu Dhabi, titlul părea să fie promis lui Hamilton, aflat la conducerea cursei. Dar o violentă ieşire în decor a canadianului Nicholas Latifi (Williams), cu cinci tururi înainte de sosire, a schimbat complet datele problemei. În timp ce monopostul lui Latifi era degajat de pe pistă, cursa a fost plasată sub drapel galben şi în momentul în care comisarii de cursă au reluat startul, Hamilton şi Verstappen s-au aflat roată lângă roată. Olandezul l-a depăşit pe britanic în ultimul tur, adjudecându-şi victoria şi titlul.
Mercedes a depus două reclamaţii, respinse însă de Federaţia Internaţională de Automobilism.
Sursă: Agerpres
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43
Formula 1
De ce depinde prezența lui Lewis Hamilton în noul sezon de Formula 1! Pilotul, așteptat să se decidă
12/01/2022 LA 08:42