Deși au trecut câteva zile de la cursa de la Abu Dhabi, ecourile deciziei lui Michael Masi din final sunt încă dezbătute pe larg de presa din Vest. Hamilton a fost privat de un nou titlu mondial, al 8-lea, care l-ar fi adus în fața lui Schumacher în clasamentul all-time al trofeelor cucerite în Formula 1. Directorul cursei a luat însă o decizie controversată, după accidentul lui Latifi. Înainte de ieșirea în decor a canadianului între Hamilton și Verstappen distanța era de peste 11 secunde, iar titlul mondial părea jucat.
Masi a decis că Verstappen poate depăși mașinile întârziate, astfel că, în singurul tur sub steag verde rămas, Hamilton s-a trezit cu pilotul Red Bull chiar în spatele lui. Beneficiind de pneuri noi soft, Max a avut în aceste condiții de îndeplinit o simplă formalitate, dar hotărârea lui Michael Masi a sfidat regulamentele, susține Mercedes.
Contestațiile teamului german au fost respinse de FIA, după 4 ore de dezbateri, iar rutierul Red Bull a fost confirmat campion mondial. O decizie care, evident, a nemulțumit Mercedes, care și-a arătat intenția de a merge la Tribunalul de Arbitraj sportiv pentru a-și căuta dreptatea.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
Doar că lucururile au luat o altă întorsătură, anunță Daily Mail. Concret, Lewis Hamilton, un pilot extrem de orgolios, le-a trimis șefilor lui că nu dorește să câștige astfel al 8-lea său titlu mondial. Britanicul nu vrea să fie subiect de controversă și să i se pună la îndoială victoria, astfel că le-a transmis oficialilor germani să renunțe la demersul de la Curtea de Arbitraj Sportiv.
CITEȘTE ȘI:
SERGIO PEREZ E CONVINS CĂ I-A "FURAT" TITLUL MONDIAL LUI HAMILTON ȘI ȘI-A CERUT SCUZE

Mercedes, șanse mici oricum să fi ajuns la TAS

Mercedes avea de luptat și cu factorul timp, azi fiind ultima zi în care ar fi trebuit să depună documentația necesară pentru TAS.
Dincolo de dorința lui Hamilton de a se renunța la contestație, la Lausanne, germanii aveau o altă problemă. Regulamentele FIA sunt clare și nu lasă loc la interpretări: pentru a se ajunge la TAS, chiar FIA trebuie să își ofere acordul, lucru care nu s-ar fi întâmplat, în mod normal. Dincolo de faptul că, dacă i-ar da voie lui Mercedes să meargă la Lausanne, forul tutelar ar admite că a greșit, s-ar expune unei decizii care ar dinamita Formula 1. Ca atare, FIA nu i-ar fi oferit probabil prilejul lui Mercedes să își caute dreptatea într-un Tribunal neutru, susțin englezii.
"Mercedes și-a anunțat intenția de a merge la TAS și are la dispoziție 96 de ore pentru a își pregăti cazul și a depune documentele necesare. Regulile FIA, pe care teamul german le-a semnat, sunt clare: pentru a ajunge la Lausanne, o echipă sau o persoană implicată în Formula 1 trebuie să convingă o comisie FIA că au un caz solid pentru a merge la TAS. FIA practic ar trebui să își dea acordul să se facă un demers împotriva ei, ceea ce este extrem de puțin probabil. E o situație stânjenitoare și rușinoasă pentru FIA: dacă și-ar da ok-ul ca Mercedes să meargă la TAS, e ca și cum ar admite că au greșit", nota Mirror miercuri, pentru ca apoi să concluzioneze: "Șansele ca Hamilton să își găsească dreptatea și să devină campion mondial sunt minime, dacă nu chiar inexistente".
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43
Formula 1
De ce depinde prezența lui Lewis Hamilton în noul sezon de Formula 1! Pilotul, așteptat să se decidă
12/01/2022 LA 08:42