George Russell (Mercedes) a stabilit cel mai bun timp al primei zile de antrenamente din cadrul MP de la Miami, a 5-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, în timp ce coechipeirul său, Lewis Hamilton, a avut al patrulea rezultat.
După ședințele de antrenament și rezultatele din P1 și P2, Lewis Hamilton s-a arătat puțin confuz, spunând că mașina a simțit-o similar în săptămânile precedente.

Lewis Hamilton: "Se pare că suntem mai rapizi aici. Dar nu știu sigur de ce"

GP Miami
Wolff recunoaște impasul de la Mercedes după cursa din Miami: "Nu am mai avut această situație"
13/05/2022 LA 08:47
Mașinile Mercedes au ratat startul de sezon, având rezultate sub așteptări în primele patru etape, dar par să fie în sfârşit în competiţie după upgrade-uri în America.
Septuplul campion mondial a susținut că poate observa că mașina se îmbunătățește "câte puțin", dar nu crede că toate problemele sunt rezolvate.
"Se pare că suntem mai rapizi aici, iar mai târziu ne-au explicat că ne-am îmbunătățit cu siguranță într-un fel. Dar nu știu sigur de ce", a precizat Hamilton, potrivit Sky Sports.
Pilotul britanic a adăugat: "Există cu siguranță elemente pozitive de luat după antrenamentele de vineri. Încă mă lupt cu mașina, George a arătat grozav pe pistă, dar încercăm o mulțime de lucruri diferite. Ne vom converge și sperăm să ne îmbunătățim."
Russell a părut, de asemenea, uluit de îmbunătățirea bruscă a mașinii, dar a adăugat că nu se va lăsa dus de val. El s-a arătat însă optimist pentru ce va urma în acest weekend: "Cu siguranță a fost o zi cu adevărat productivă pentru noi și probabil cea mai productivă vineri pe care am avut-o. Ai curse în care lucrurile merg în favoarea ta și altele în care totul funcționează împotriva ta. Imola nu a fost cel mai puternic circuit pentru noi, dar până acum, din ceea ce vedem, mașina funcționează bine pe circuitul stradal de la Miami. Antrenamentele nu înseamnă însă nimic... vom ieși din nou pe circuit sâmbătă (n.r. de la ora 23:00 sunt programate calificările pentru cursa de duminică)".
Russell se află în prezent pe locul patru în campionatul piloților, cu trei locuri peste Hamilton.
Christian Horner, directorul echipei Red Bull, a evidențiat faptul că știa că "va fi doar o chestiune de timp" pentru ca Mercedes să rezolve unele dintre problemele lor din startul sezonului.
"În mod evident, caracteristica acestui circuit îi ajută, dar puteți vedea că încep să treacă peste problemele lor și arată competitivi", a mai spus Horner.
Antrenamente MP Miami
1) George Russell (Mercedes) 1:29.938
2) Charles Leclerc (Ferrari) +0,106
3) Sergio Perez (Red Bull) +0,212
4) Lewis Hamilton (Mercedes) +0,241
5) Fernando Alonso (Alpine) +0,434
6) Lando Norris (McLaren) +0,597
GP Miami
Verstappen, învingător la Miami, într-o cursă în care Ferrari a avut primele două locuri la start
08/05/2022 LA 21:25
GP Miami
Lewis Hamilton a dezvăluit când a mai avut un start de sezon la fel de dificil ca acum
06/05/2022 LA 09:42