Ferrari a avut primele două locuri pe grila de start, prin Charles Leclerc și Carlos Sainz, în a 5-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, desfășurată la Miami. Marele Premiu s-a aflat la debutul în istoria competiției.
Dar Max Verstappen a plecat foarte bine în cursă, l-a depășit pe Carlos Sainz și a rămas în urmărirea lui Charles Leclerc. Campionul mondial en-titre l-a depășit pe pilotul de la Ferrari la scurt timp după ce s-a activat DRS-ul. Și-a folosit viteza în linie dreaptă și a preluat conducerea cursei, pe care nu a mai cedat-o până la final.
Pilotul Red Bull a mai avut ceva emoții doar pe final, după intrarea mașinii de siguranță pe pistă, în urma unui accident. Norris și-a pierdut o roată și s-a învârtit pe pistă, astfel că suspansul a revenit pe final. Charles Leclerc a încercat să valorifice acest Safety Car, s-a apropiat de Max Verstappen la 0,5 secunde, dar olandezul a fost azi imbatabil. A rezistat cu brio și și-a trecut în cont a doua victorie consecutivă și a treia a sezonului.
GP Miami
Wolff recunoaște impasul de la Mercedes după cursa din Miami: "Nu am mai avut această situație"
13/05/2022 LA 08:47

Max Verstappen s-a apropiat la 19 puncte de Charles Leclerc

Pe final a mai fost un accident, Mick Schumacher l-a lovit pe Sebastian Vettel și ambii au ieșit din puncte.
Charles Leclerc a terminat pe locul 2. La un moment dat, după ce a stabilit cel mai rapid tur al cursei, monegascul s-a arătat nemulțumit de Ferrari. "Mașina este atât de greu de condus", a spus el echipei, apoi s-a îndreptat spre boxe, pentru schimbul de pneuri. Leclerc a rămas însă lider în clasamentul general, având 104 puncte, cu 19 mai mult decât Verstappen. Sergio Perez este pe locul 3, cu 66 de puncte.
Top 10: Verstappen, Leclerc, Sainz, Perez, Russell, Hamilton, Bottas, Alonso, Ocon, Albon
Abandonuri: Zhou, Norris, Gasly, Vettel
GP Miami
Lewis Hamilton, puțin confuz: "Mașina Mercedes se îmbunătățește, dar nu știu sigur de ce"
07/05/2022 LA 11:20
GP Miami
Lewis Hamilton a dezvăluit când a mai avut un start de sezon la fel de dificil ca acum
06/05/2022 LA 09:42