Marele Premiu de Formula 1 din Miami va debuta la finalul acestei săptămâni. Cu un nou circuit, piloții vor avea parte de mai multe provocări în această etapă, iar cei mai mulți dintre ei au testat deja circuitul în simulator.
Pierre Gasly, Yuki Tsunoda (AlphaTauri) și Sergio Perez (Red Bull) și-au făcut deja o impresie despre noul circuit din Formula 1, după ce au efectuat câteva tururi în simulatorul celor de la Red Bull din Milton Keynes:
"L-am încercat și pot spune că arată grozav. Chiar îmi place traseul. Sunt multe elemente de viteză, care sunt o provocare, câteva viraje neobișnuite, viraje foarte lungi și linii drepte foarte lungi.
GP Miami
Wolff recunoaște impasul de la Mercedes după cursa din Miami: "Nu am mai avut această situație"
13/05/2022 LA 08:47
Cred că vom avea parte de un divertisment american de calitate pe toată durata weekend-ului. Sunt nerăbdător, iar locația este unică", a spus Pierre Gasly, pilotul celor de la AlphaTauri, potrivit motosport.com.
Cred că e un circuit bun. Cred că are o mică zonă care va fi dificilă, unde vizibilitatea nu este cea mai bună. Dar cred că va fi o cursă bună cu acele linii drepte lungi. Sper ca asfaltul să fie bun și că vom avea o cursă bună, deoarece avem mereu surprize când mergem pe circuite noi", a spus și Sergio Perez, pilotul celor de la Red Bull.

Charles Leclerc, lider în clasamentul piloților

Charles Leclerc este în continuare lider în clasamentul piloților după primele patru etape din acest sezon, cu 86 de puncte. Pe locul al doilea se află Max Verstappen, campionul din 2021, cu 59 de puncte, cel care s-a impus la Imola acum mai bine de o săptămână.
Charles Leclerc și Ferrari vor să își ia revanșa după un weekend dezamăgitor, atunci când Carlos Sainz a abandonat încă din startul cursei, în timp ce monegascul a terminat abia pe locul 6.
În ceea ce privește clasamentul la constructori, Ferrari se află pe primul loc, cu 124 de puncte, în timp ce Red Bull, care a avut un weekend perfect la Imola, s-a apropiat la 11 puncte, ajungând la 113 puncte după primele 4 etape.
Marele Premiu din Miami va avea loc la finalul acestei săptămâni.
GP Miami
Verstappen, învingător la Miami, într-o cursă în care Ferrari a avut primele două locuri la start
08/05/2022 LA 21:25
GP Miami
Lewis Hamilton, puțin confuz: "Mașina Mercedes se îmbunătățește, dar nu știu sigur de ce"
07/05/2022 LA 11:20