Articol scris de Andrei Nicolae
Pilotul de 24 de ani se află pe locul al patrulea în clasamentul piloților și este singurul din cei 20 de pe grila de start care a reușit să încheie în primii cinci fiecare cursă din startul sezonului actual. Russell a reușit să treacă peste problemele monopostului de la Mercedes și a profitat la maxim de mașina oferită de noua sa echpă.
Gerhard Berger, câștigător a zece curse în cadrul carierei sale de pilot, a acordat un interviu pentru Speedweek.com, în care a vorbit despre rivalitatea internă de la Mercedes a celor doi piloți: "El [Russell] o să îl calce pe nervi pe Lewis în curând. Russell a fost unul dintre cei mai impresionanți piloți de la Imola. La fel ca Lando Norris și Max Verstappen."
GP Miami
Wolff recunoaște impasul de la Mercedes după cursa din Miami: "Nu am mai avut această situație"
13/05/2022 LA 08:47
Russell are 49 de puncte în clasamentul piloților, în timp ce Lewis Hamilton, starul de la Mercedes, înregistrează doar 28. Cursa de la Imola din weekend-ul trecut a reprezentat încă un episod în care tânărul l-a surclasat pe septuplul campion mondial, care a încheiat Grand Prix-ul pe locul 13.
Citește și:

Russell are încredere în colegul său

George Russell crede că Hamilton va reveni la forma sa din trecut după ce Mercedes va rezolva problemele monopostului legate de efectul de porpoising, și anume țopăitul mașinii la viteze mari. Campionul mondial a demonstrat că poate fi mai rapid decât colegul său în cursa inaugurală a sezonului, în Bahrain, unde a încheiat pe podium, dar și în Australia, unde cei doi s-au luptat pentru locul al treilea.
"Lewis are clar ritmul. Este incredibil de rapid și a arătat asta până acum în acest sezon, dar a fost complicat pentru noi ca echipă să rezolvăm [problema cu țopăitul] când a fost timpul. Când lucrurile au fost mai stabile, Lewis a fost incredibil de rapid.
Știu că a fost o mică greșeală weekend-ul trecut dar nu am niciun dubiu că nu va reveni, iar modul în care împinge echipa și o motivează este inspirațional. Toți vrem mai mult. El vrea mai mult. Nimeni nu este fericit cu poziția în care ne aflăm."
Sezonul de Formula 1 continuă cu Grand Prix-ul din Miami în weekend-ul 6-8 mai.
GP Miami
Verstappen, învingător la Miami, într-o cursă în care Ferrari a avut primele două locuri la start
08/05/2022 LA 21:25
GP Miami
Lewis Hamilton, puțin confuz: "Mașina Mercedes se îmbunătățește, dar nu știu sigur de ce"
07/05/2022 LA 11:20