Pilotul ajuns la Mercedes anul acesta a fost unul dintre cei mai constanți de pe circuit de-a lungul sezonului, reușind să încheie în Top 5 în 10 dintre cele 11 Grand Prix-uri disputate până acum. Russell a acumulat 128 de puncte și este al cincilea în clasamentul piloților, în spatele rivalilor de la Red Bull și Ferrari.
George a reușit să depășească așteptările fanilor sportului cu motor și să își întreacă propriul coechipier din echipă, pe Lewis Hamilton. Septuplul campion mondial a vorbit despre colegul său și are încredere în aptitudinile sale de a deveni noul lider al echipei nemțești:
"Nu o să spun că este greu [să fiu colegul lui Russell], este plăcut, am lucrat împreună foarte bine. George a fost foarte pozitiv, a avut un impact pozitiv asupra mediului de lucru. A făcut o treabă atât de bună, a adus puncte bune echipei și va continua să evolueze, va continua să evolueze pentru mult timp.
Formula 1
Când se va retrage Alonso din Formula 1? Un fost campion mondial a oferit o predicție interesantă
10/08/2022 LA 13:57
Cu siguranță văd că are atât de mult potențial în el [să fie campion mondial] și este în locul potrivit pentru asta de asemenea. Chiar cred că, fie dacă sunt eu aici sau nu, are toate calitățile pentru a conduce această echipă înainte și a conduce-o spre succes, deci cred că a fost alegerea corectă pentru echipă. Sper că pot să fiu o mică parte din progresul lui", a declarat britanicul, citat de site-ul oficial Formula 1.
Citește și:

Russell vrea să confirme la Mercedes

Pilotul de 24 de ani a vorbit la rândul său despre pasul către echipa germană și știe că mai are mult de lucrat, pentru a-și asigura locul în echipa pentru o perioadă mai lungă. "Îmi place să mă uit la lucruri puțin mai obiectiv.
Lucrurile se pot schimba foarte repede în Formula 1, iar semnarea unei foi, pentru a ajunge la cea mai bună echipă din această eră, fără îndoială, este evident un moment uriaș. Dar dacă nu confirm, dacă mă duc și sunt învins de cel mai bun pilot din toate timpurile, ce înseamnă asta? Pentru că într-un an voi fi probabil dat afară.
A fost un pas uriaș pe scară, dar este cumva ca acea imagine cu tipul care se urcă pe munte, crede că este în vârf, dar se uită în sus și vârful este la kilometri depărtare, apoi ajungi acolo și este alt vârf, iar cam ăsta e felul în care văd eu asta. Vreau să fiu un campion mondial, vreau să câștig curse, iar semnarea acelui contract nu garantează nimic", a vorbit Russell, în cadrul podcastului Beyond The Grid.
Russell poate puncta din nou pentru Mercedes în acest weekend, în cadrul Marelui Premiu al Franței, ce va avea loc pe 22-24 iulie.
Formula 1
Fostul director sportiv de la Ferrari știe care sunt problemele echipei italiene. Declarația făcută
10/08/2022 LA 11:40
Formula 1
Lewis Hamilton încă se gândește la episodul Abu Dhabi: "Cele mai mari temeri s-au adeverit"
10/08/2022 LA 09:54