Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes), septuplu campion mondial de Formula 1, a primit titlul onorific de cavaler al Marii Britanii ca recunoaştere a strălucitoarei sale cariere automobilistice, miercuri, cu prilejul unei ceremonii conduse de Prinţul Charles de Wales la castelul Windsor.
Dar Bernie Ecclestone a făcut o declarație suprinzătoare cu privire la acest subiect, care a fost preluată de mass-media internațională.
Marele Premiu al Abu Dhabi
Max Verstappen a dezvăluit ce l-ar determina să plece din Formula 1. Avertisment pentru Red Bull
22/12/2021 LA 10:45
''Succesul său sportiv şi acţiunile caritabile în care s-a implicat nu cred că sunt suficiente pentru un astfel de titlu onorific. Cred că mulţi dintre cei care au fost numiţi 'cavaleri' nu meritau această onoare. Această distincţie există de foarte mulţi ani dar pentru cei care au contribuit cu ceva în mod decisiv pentru ţară. 'Cavalerii' din ultimul timp nu au făcut altceva decât să câştige mulţi bani pentru ei şi, e adevărat, o parte din bani i-au donat spre scopuri caritabile, dar pentru ţară efectiv nu ştiu ce au făcut'', a spus Ecclestone.

Lewis Hamilton a pierdut titlul mondial în ultimul tur al sezonului

Hamilton, care a ratat o mare şansă de a câştiga al optulea său titlu mondial pe circuitul Yas Marina din Abu Dhabi, a fost însoţit la ceremonie de mama sa, Carmen Lockhart, şi a evitat să facă declaraţii după eveniment.
Pilotul de 36 ani devine al patrulea pilot britanic care a primit titlul de cavaler după Sir Jack Brabham, Sir Stirling Moss şi Sir Jackie Stewart, dar este primul care primeşte această onoare în timp ce este încă în activitate.
Max Verstappen (Red Bull), 24 de ani, a cucerit duminică primul său titlu de campion mondial la Formula 1, învingându-l pe rivalul său Lewis Hamilton (Mercedes) în ultimul tur al ultimului Grand Prix al sezonului disputat la Abu Dhabi.
Până în ultimul tur, titlul părea să nu-i scape lui Hamilton, aflat la conducerea cursei. Dar o ieşire în decor a canadianului Nicholas Latifi (Williams), cu cinci tururi înainte de sosire, a provocat intrarea safety car pe circuit , iar Verstappen a profitat pentru a trece pe la boxe pentru pneuri noi, care s-au dovedit decisive în duelul cu Hamilton din ultimul tur.
Lewis Hamilton a fost foarte nervos după ce a trecut linia şi a vorbit în comunicaţiile radio cu echipa sa de "o manipulare". Dar britanicul l-a felicitat apoi pe Verstappen şi echipa lui.
Sursa: Agerpres
Marele Premiu al Abu Dhabi
Nicholas Latifi a primit amenințări cu moartea după ce "l-a privat" de titlul mondial pe Hamilton
21/12/2021 LA 20:11
Marele Premiu al Abu Dhabi
Lewis Hamilton ar putea fi pedepsit! Președintele FIA: "Nu există iertare pentru asta"
18/12/2021 LA 12:39