Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Max Verstappen a dezvăluit ce l-ar determina să plece din Formula 1. Avertisment pentru Red Bull

Andrei Nicolae

Actualizat 22/12/2021 la 12:50 GMT+2

Max Verstappen a declarat că ar părăsi Formula 1 dacă s-ar despărți de Gianpiero Lambiase, inginerul de cursă de la Red Bull. Campionul mondial spune că aceasta este "singura" persoană cu care vrea să lucreze după ce a devenit o parte cheie a succesului său.

Red-Bull-Star Max Verstappen (l.) im Gespräch mit seinem Renningenieur Gianpiero Lambiase. Für die Netflix-Doku "Drive to Survive" steht der Niederländer dagegen vorerst nicht mehr zur Verfügung

Credit imagine: Getty Images

Max Verstappen a trimis un avertisment echipei Red Bull, că este gata să plece din Formula 1 dacă inginerul său de curse nu va fi păstrat.
Gianpiero Lambiase a devenit o figură esențială în cercul apropiat al lui Verstappen și a fost creditat ca a jucat un rol cheie în a-l ajuta să obțină primul titlu de Formula 1, după cum relatează Daily Mail.
Max Verstappen a vorbit despre Lambiase la superlativ, dezvăluind că ar fi fost nevoie de mai mult timp pentru a-și trece în cont titlul mondial în Formula 1, dacă nu l-ar fi avut alături pe inginerul său. Oladezul a creditat rolul cheie al inginerului Lambiase în obținerea trofeului.
Eingespieltes Team: Max Verstappen (links) mit Renningenieur Gianpiero Lambiase
"I-am spus că lucrez doar cu el. De îndată ce se oprește, mă opresc și eu", a spus Verstappen pentru Ziggo Sport.

Max Verstappen a evidențiat rolul omului care a jucat un rol cheie la câștigarea titlului mondial

"Desigur, uneori putem fi destul de severi unul cu celălalt, dar și eu vreau asta. Trebuie să-mi spună când sunt prost și trebuie să-i spun când sunt probleme. Întotdeauna i-am spus asta. Îmi poate spune asta și la radio, dar totul a mers foarte bine în ultima vreme. În ultimii ani am încercat să fiu inginer, iar el a încercat să fie pilot", a mai declarat Max.
Lambiase a fost inginerul de curse al lui Verstappen de când campionul din 2021 s-a alăturat echipei la vârsta de 18 ani, în 2016.Relația lor s-a dezvoltat în cei cinci ani de când sunt împreună și sunt în contact direct în timpul curselor, mai spune sursa citată.
În ultimul sezon, Verstappen l-a lăudat pe Lambiase și a vorbit despre impactul pe care inginerul l-a avut în modelarea carierei sale în F1.
"Ne înțelegem foarte bine și știm exact ce ne dorim unul de la celălalt, în ce direcție vrem să mergem", a spus olandezul pentru Formula 1 Magazine.
În 2021, Max Verstappen a adunat 10 victorii și 10 starturi din pole-position, iar titlul mondial l-a câștigat dramatic, dupăce l-a depășit în ultimul tur pe Lewis Hamilton, în cursa de la Abu Dhabi.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo