Max Verstappen a trimis un avertisment echipei Red Bull, că este gata să plece din Formula 1 dacă inginerul său de curse nu va fi păstrat.
Gianpiero Lambiase a devenit o figură esențială în cercul apropiat al lui Verstappen și a fost creditat ca a jucat un rol cheie în a-l ajuta să obțină primul titlu de Formula 1, după cum relatează Daily Mail.
Max Verstappen a vorbit despre Lambiase la superlativ, dezvăluind că ar fi fost nevoie de mai mult timp pentru a-și trece în cont titlul mondial în Formula 1, dacă nu l-ar fi avut alături pe inginerul său. Oladezul a creditat rolul cheie al inginerului Lambiase în obținerea trofeului.
Marele Premiu al Abu Dhabi
Nicholas Latifi a primit amenințări cu moartea după ce "l-a privat" de titlul mondial pe Hamilton
21/12/2021 LA 20:11
https://i.eurosport.com/2020/01/10/2750058.jpg
"I-am spus că lucrez doar cu el. De îndată ce se oprește, mă opresc și eu", a spus Verstappen pentru Ziggo Sport.

Max Verstappen a evidențiat rolul omului care a jucat un rol cheie la câștigarea titlului mondial

"Desigur, uneori putem fi destul de severi unul cu celălalt, dar și eu vreau asta. Trebuie să-mi spună când sunt prost și trebuie să-i spun când sunt probleme. Întotdeauna i-am spus asta. Îmi poate spune asta și la radio, dar totul a mers foarte bine în ultima vreme. În ultimii ani am încercat să fiu inginer, iar el a încercat să fie pilot", a mai declarat Max.
Lambiase a fost inginerul de curse al lui Verstappen de când campionul din 2021 s-a alăturat echipei la vârsta de 18 ani, în 2016.Relația lor s-a dezvoltat în cei cinci ani de când sunt împreună și sunt în contact direct în timpul curselor, mai spune sursa citată.
În ultimul sezon, Verstappen l-a lăudat pe Lambiase și a vorbit despre impactul pe care inginerul l-a avut în modelarea carierei sale în F1.
"Ne înțelegem foarte bine și știm exact ce ne dorim unul de la celălalt, în ce direcție vrem să mergem", a spus olandezul pentru Formula 1 Magazine.
În 2021, Max Verstappen a adunat 10 victorii și 10 starturi din pole-position, iar titlul mondial l-a câștigat dramatic, dupăce l-a depășit în ultimul tur pe Lewis Hamilton, în cursa de la Abu Dhabi.
Marele Premiu al Abu Dhabi
Lewis Hamilton ar putea fi pedepsit! Președintele FIA: "Nu există iertare pentru asta"
18/12/2021 LA 12:39
Marele Premiu al Abu Dhabi
Finalul luptei Verstappen vs Hamilton, comparat cu "Wembley 66 şi mâna lui Dumnezeu" a lui Maradona
17/12/2021 LA 16:24