Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Finalul luptei Max Verstappen vs Lewis Hamilton, comparat cu "Wembley 66 şi mâna lui Dumnezeu" a lui Maradona

Andrei Nicolae

Publicat 17/12/2021 la 18:24 GMT+2

Toto Wolff, directorul echipei de Formula 1 Mercedes, a comparat deznodământul Marelui Premiu de la Abu Dhabi, care a dus la câştigarea titlului mondial al piloţilor de către Max Verstappen, cu "Wembley 66 şi mâna lui Dumnezeu a lui Maradona".

Lewis Hamilton and Max Verstappen

Credit imagine: Getty Images

În continuare foarte marcat de ce s-a întâmplat duminică la Abu Dhabi, unde Max Verstappen l-a depăşit pe Lewis Hamilton în ultimul tur după trecerea maşinii de securitate, Toto Wolff a dat vineri o serie de declaraţii ziarului Bild.
Oficialul Mercedes a denunţat joi, într-o conferinţă de presă, nişte "reguli freestyle", iar vineri a apreciat că "nedreptatea" de duminică a fost "asemănătoare" cu ce s-a întâmplat pe stadionul Wembley în finala Cupei Mondiale de fotbal 1966 şi cu golul înscris cu mâna de Diego Maradona împotriva Angliei la Cupa Mondială 1986".
"La Abu Dhabi, o decizie incoerentă a directorului cursei i-a răpit titlul lui Lewis. La început, noi am hotărât împreună că vom protesta şi am dorit să examinăm cu atenţie un eventual recurs. În cele din urmă, am decis împreună să n-o facem. Noi n-am vrut să câştigăm titlul la tribunal... Dar Lewis şi cu mine suntem în continuare nemulţumiţi", a spus austriacul.
"Când principiile sportului sunt călcate în picioare şi cronometrul nu mai înseamnă nimic, începem să ne întrebăm dacă toată munca, sângele, transpiraţia şi lacrimile merită efortul", a adăugat el.

Lupta Max Verstappen vs Lewis Hamilton nu se mai tranșează la TAS

Wolff vrea să se gândească de acum la sezonul viitor, unde vizează "ambele campionate", al piloţilor şi al constructorilor.
Mercedes a renunțat la ideea de a merge la TAS pentru a-și prezenta cazul împotriva directorului de curse de la Abu Dhabi, Michael Masi. Acesta a decis ca Verstappen, aflat la 11 secunde în urma lui Hamilton, să poată depăși mașinile întârziate, deși pe pistă era safety-carul. Cum olandezul a beneficiat de pneuri noi, depășirea lui Hamilton în ultimul tur a fost o formalitate.
Teamul german a făcut imediat două contestații, ambele respinse și a amenințat că va merge la TAS pentru a își găsi dreptatea. S-a renunțat la această variantă, după ce FIA a promis că va deschide o anchetă.
"Salutăm ancheta promisă de FIA", a scris Mercedes într-un comunicat dat publicității azi, felicitându-și totodată rivalii: "Vrem să ne exprimăm respectul și aprecierea pentru Verstappen și Red Bull și pentru performanțele pe care le-ați realizat în acest an. Ați făcut ca titlul mondial să se transforme într-o bătălie epică".
Sursa: Agerpres
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo