Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Horner a recunoscut că Verstappen a avut noroc! La ce se gândea când Hamilton era în fruntea cursei

Nicu Savin

Actualizat 12/12/2021 la 20:04 GMT+2

Christian Horner, șeful Red Bull, a avut un discurs echilibrat după ce Max Verstappen a cucerit primul titlu mondial din carieră, recunoscând că olandezul a fost ocrotit de șansă pe finalul cursei de la Abu Dhabi. Șeful echipei austriece a dezvăluit chiar că nu mai spera la un moment dat într-un miracol și se gândea deja la cum să-l consoleze pe Verstappen la final.

Max Verstappen, Christian Horner (Red Bull) - GP of Abu Dhabi 2021

Credit imagine: Getty Images

Max Verstappen a cucerit într-un mod dramatic primul său titlu mondial din carieră. Plecat din pole-position, olandezul a ratat startul în ultima cursă a sezonului și apoi a fost nevoit să facă o cursă de urmărire în spatele lui Lewis Hamilton, care a rulat fără greșeală în frunte.
Când mai erau doar 6 tururi de parcurs, pilotul Red Bull era la 10 secunde în spatele lui Hamilton și totul părea pierdut. Șansa i-a surâs însă lui Verstappen pentru că Nicholas Latifi a ieșit în decor și a fost nevoie de intervenția safety-car-ului pentru ca pista să fie curățată.
Olandezul a profitat de moment și a intrat la boxe pentru a-și schimba pneurile, iar când safety-car-ul a părăsit circuitul, înaintea ultimului tur, tânărul de 24 de ani l-a depășit fără probleme pe Hamilton, care rula pe pneuri uzate.
Citește și:

Chirstian Horner a recunoscut că nu mai spera la victoria lui Verstappen

La interviul de după cursă, Verstappen a recunoscut că a avut o doză de șansă. La fel s-a întâmplat și din partea lui Christian Horner, șeful celor de la Red Bull, care a admis că nu mai spera la o răsturnare de situație și că se gândea deja cum să-l consoleze pe pilot când cursa se va fi încheiat.
"La final, urlam să îi lase să concureze. Pentru asta am militat mereu în acest sezon. A fost o strategie excelentă să facă oprirea la standuri și să ia anvelopele soft. Apoi, totul a depins de Max.
Stewarzii au dorit să se reia cursa cât mai repede. Toți punem presiune pe ei, dar au făcut alegerea potrivită.Sunt foarte mândru de Max și de restul echipei pentru ceea ce au realizat în acest an. Știam că Max nu va renunța. A ajuns foarte departe anul acest și este un sentiment incredibilsă îl văd campion mondial. În ultimele zece tururi, mă gândeam deja ce să îi spun la sfârșitul cursei lui Max pentru a-l încuraja, dar a avut foarte mult noroc cu safety-car-ul", a declarat Christian Horner la finalul cursei, citat de Daily Mail.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo