Max Verstappen a cucerit într-un mod dramatic primul său titlu mondial din carieră. Plecat din pole-position, olandezul a ratat startul în ultima cursă a sezonului și apoi a fost nevoit să facă o cursă de urmărire în spatele lui Lewis Hamilton, care a rulat fără greșeală în frunte.
Când mai erau doar 6 tururi de parcurs, pilotul Red Bull era la 10 secunde în spatele lui Hamilton și totul părea pierdut. Șansa i-a surâs însă lui Verstappen pentru că Nicholas Latifi a ieșit în decor și a fost nevoie de intervenția safety-car-ului pentru ca pista să fie curățată.
Olandezul a profitat de moment și a intrat la boxe pentru a-și schimba pneurile, iar când safety-car-ul a părăsit circuitul, înaintea ultimului tur, tânărul de 24 de ani l-a depășit fără probleme pe Hamilton, care rula pe pneuri uzate.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
Citește și:

Chirstian Horner a recunoscut că nu mai spera la victoria lui Verstappen

La interviul de după cursă, Verstappen a recunoscut că a avut o doză de șansă. La fel s-a întâmplat și din partea lui Christian Horner, șeful celor de la Red Bull, care a admis că nu mai spera la o răsturnare de situație și că se gândea deja cum să-l consoleze pe pilot când cursa se va fi încheiat.
"La final, urlam să îi lase să concureze. Pentru asta am militat mereu în acest sezon. A fost o strategie excelentă să facă oprirea la standuri și să ia anvelopele soft. Apoi, totul a depins de Max.
Stewarzii au dorit să se reia cursa cât mai repede. Toți punem presiune pe ei, dar au făcut alegerea potrivită.Sunt foarte mândru de Max și de restul echipei pentru ceea ce au realizat în acest an. Știam că Max nu va renunța. A ajuns foarte departe anul acest și este un sentiment incredibilsă îl văd campion mondial. În ultimele zece tururi, mă gândeam deja ce să îi spun la sfârșitul cursei lui Max pentru a-l încuraja, dar a avut foarte mult noroc cu safety-car-ul", a declarat Christian Horner la finalul cursei, citat de Daily Mail.
Formula 1
De ce depinde prezența lui Lewis Hamilton în noul sezon de Formula 1! Pilotul, așteptat să se decidă
12/01/2022 LA 08:42
Formula 1
Au trecut 8 ani de la accidentul lui Michael Schumacher! În ce stare se află fostul campion de F1
29/12/2021 LA 14:50