Lewis Hamilton este în stare de șoc după ce a pierdut titlul mondial în fața marelui rival Max Verstappen, el fiind depășit în ultimul tur de olandez. Britanicul de la Mercedes nu se împacă deloc cu ce s-a întâmplat în finalul cursei.
Imediat după finalul Marelui Premiu de la Abu Dhabi, Lewis a fost amabil în declarații la adresa olandezului, dar mai târziu au apărut tot felul de imagini și informații care arată că pilotul britanic nu a fost deloc înțelegător cu tot ce s-a întâmplat. Hamilton a atacat la radioul echipei susținând că la Marele Premiu de la Abu Dhabi a fost "manipulat".

Lewis Hamilton: "A fost manipulat, omule"

Marele Premiu al Abu Dhabi
Max Verstappen a dezvăluit ce l-ar determina să plece din Formula 1. Avertisment pentru Red Bull
22/12/2021 LA 10:45
La finalul cursei a fost un adevărat haos. Verstappen a câștigat în cele mai controversate circumstanțe.
Istoria s-a scris după ce Latifi s-a izbit de parapet în turul 54/58. Safety-car-ul a intrat pe circuit pentru ca pista să fie curățată, iar șeful cursei, Michael Masi, a devenit brusc omul cel mai important din toată povestea. Într-un timp relativ scurt, acesta a avut de luat cea mai grea decizie din viața sa.
În cele din urmă a hotărât ca ultimul tur să se parcurgă sub steag verde, iar Verstappen, care trecuse pe la boxe pentru a schimba pneurile, să vină chiar în spatele lui Hamilton, deși cei doi erau despărțiți de câteva mașini întârziate cu un tur. Cu pneuri soft noi, Max l-a depășit cu ușurință pe Hamilton și a câștigat cursa.
După Marele Premiu, au apărut imagini care arată că Lewis Hamilton a fost în stare de șoc, în ciuda declarațiilor amabile de la final la adresa rivalului olandez. Britanic a strigat în radioul echipei lui: "A fost manipulat, omule".
Mesajul lui Hamilton nu a fost difuzat pe fluxul transmisiunii preluată de televiziunile din întreaga lume, ci a fost difuzat pe canalul intern de F1 TV. Acesta a devenit viral pe rețelele de socializare.
Potrivit Daily Mail, Lando Norris, pilotul de la McLaren, a avut opinii similare și a recunoscut că această confruntare tensionată de la final a fost probabil premeditată pentru televiziuni.În urma confruntării palpitante din Abu Dhabi, el le-a declarat reporterilor: "Evident că a fost făcută pentru a fi o luptă, a fost pentru televiziuni, desigur, a fost pentru rezultat. Dacă a fost sau nu corect, nu depinde de mine să decid".
După ce a pierdut primele două căi de atac, Mercedes va merge acum la TAS pentru a-și căuta dreptatea. Dar șansele ca Hamilton să fie declarat câștigător în detrimentul lui Verstappen sunt minime. Chiar dacă va avea câștig de cauză la Curtea de Arbitraj Sportiv, teamul german poate spera, conform presei din Vest, maximum la anularea rezultatelor. Caz în care clasamentul final va fi cel de dinainte de cursa de la Abu Dhabi. Verstappen și Hamilton se aflau la egalitate, dar olandezul e campion mondial în acest caz pentru că a câștigat mai multe curse în 2021 (principalul criteriu de departajare).
Marele Premiu al Abu Dhabi
Nicholas Latifi a primit amenințări cu moartea după ce "l-a privat" de titlul mondial pe Hamilton
21/12/2021 LA 20:11
Marele Premiu al Abu Dhabi
Lewis Hamilton ar putea fi pedepsit! Președintele FIA: "Nu există iertare pentru asta"
18/12/2021 LA 12:39