Campionatul Mondial de Formula 1 programează duminică, de la ora 08:00 (ora României), a treia etapă a sezonului, Marele Premiu al Australiei. Vineri au avut loc primele două ședințe de antrenamente libere și ambele au fost câștigate de mașinile Ferrari.
În prima sesiune, spaniolul Carlos Sainz Jr a stabilit cel mai bun timp pe circuitul Albert Park din Melbourne – 1.19:806. El a fost urmat de coechipierul Charles Leclerc și de piloții Red Bull, Sergio Perez și Max Verstappen. Lewis Hamilton a avut doar al 7-lea timp. Mick Schumacher și Sebastian Vettel, absenți de la ultimul Mare Premiu din Arabaia Saudită, au revenit și ei pe circuit.

Persistă problemele pentru Mercedes. Hamilton mai slab cu o secundă și jumătate decât Leclerc

Marele Premiu al Australiei
MP al Australiei | Dezastru pentru Max Verstappen: "Suntem deja la mile în urmă"
10/04/2022 LA 08:07
În a doua sesiune de antrenamente, Charles Leclerc a stabilit cel mai rapid timp al zilei, cu 1:18.978. Pilotul a încheiat o altă zi încurajatoare pentru Ferrari, stabilind ritmul în fața lui Max Verstappen, clasat pe locul al doilea. Monegascul este și liderul ierarhiei generale după primele două etape, iar mașinile Ferrari par ceva mai rapide în acest moment decât rivalii de la Red Bull.
https://i.eurosport.com/2022/04/08/3351589.jpg
Sainz a fost al treilea în a doua ședință de antrenamente, înaintea surprizei Fernando Alonso de la Alpine și Sergio Perez. Alpine i-a luat pentru moment fața echipei Mercedes, având în vedere că Esteban Ocon a avut și el al 6-lea timp.
Mașinile Mercedes au în continuare probleme! George Russell și Lewis Hamilton au terminat pe locul 11, respectiv locul 13, destul de departe de timpul de referință a lui Leclerc. Hamilton a avut un timp mai slab cu o secundă și jumătate.
Marele Premiu al Australiei
Liveblog Marele Premiu al Australiei | Leclerc câștigă la Melbourne. Hamilton, depășit de Russell
10/04/2022 LA 04:34
Marele Premiu al Australiei
Leclerc: "Melbourne era un circuit pe care nu m-am simțit niciodată confortabil! "
09/04/2022 LA 10:43