Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Hamilton și Sainz, unul lângă altul în Bahrain! Cum au comentat mutarea britanicului la Ferrari

Nicu Savin

Publicat 28/02/2024 la 20:17 GMT+2

Lewis Hamilton și Carlos Sainz au susținut împreună conferința de presă de dinaintea Marelui Premiu al Bahrainului, care deschide noul sezon din Formula 1. Evident, cei doi au fost întrebați pe rând despre faptul că britanicul îi va lua locul ibericului la Ferrari din 2025, iar ambii au avut discursuri pline de fair-play.

Lewis Hamilton e Carlos Sainz durante la conferenza stampa del GP del Bahrain 2024

Credit imagine: Getty Images

Noul sezon din Formula 1 va debuta joi, cu primele două sesiuni de antrenamente din Bahrain, unde se va desfășura etapa inaugurală. Chiar dacă toată lumea e concentrată pe un start cât mai bun, știrea că Lewis Hamilton va părăsi Mercedes pentru a se muta la Ferrari anul viitor continuă să aibă ecouri în padoc.
Conform obiceiului, în ziua de dinaintea începerii acțiunii la Grand Prix-uri piloții apar în fața presei, iar Hamilton a fost prezent în fața jurnaliștilor împreună cu Carlos Sainz, omul pe care îl ca înlocui la Maranello din 2025. Vorbind despre viitorul ibericului, septuplul campion mondial și-a manifestat convingerea că acesta mai are multe de spus în Marele Circ și că se va descurca foarte bine, indiferent de echipa la care va ajunge.
"Carlos a făcut o treabă grozavă la Ferrari și va continua să o facă și pe viitor la o altă echipă. Nu este nimic personal. Mai mult, am o relație grozavă cu Carlos, cel puțin așa văd eu lucrurile. Există mult respect intre noi.Nu cred că există animozitate de nici un fel.Carlos a parcurs deja un drum lung de când aînceput în acest sport și a contribuit la deciziile care au fost luate în F1. Repet, în mod clar, Carlos a făcut o treabă grozavă la Ferrari și sunt sigur că va face același lucru la următoarea sa echipă. Ce sa întâmplat este ceva care se întâmplă des în lumea motorsportului. Sper să nu schimbe nimic între noi. Nu cred că vom lăsa să se întâmple asta", a spus Hamilton, citat de Marca.

Carlos Sainz, despre faptul că Hamilton îl va înlocui la Ferrari: "Aș fi făcut la fel"

După complimentele primite de la Hamilton, Sainz a luat și el cuvântul și a continuat pe aceeași linie de fair-play, subliniind că nu-i poartă niciun fel de ranchiună britanicului pentru că a acceptat oferta de la Ferrari. Mai mult, ibericul a spus că ar fi procedat la fel dacă ar fi fost în situația pilotului Mercedes
"Nu există resentimente din partea mea, am foarte mult respect pentru Lewis și pentru toate succesele pe care le-a obținut în F1. Îi înțeleg mutarea. El a decis să se alăture unei echipe grozave precum Ferrari și aș fi făcut același lucru în poziția lui. Merge la o echipă grozavă, asta e. Lewis este în a doua parte a carierei sau la sfârșit, este ceva ce doar el știe și îi înțeleg perfect decizia de a se alătura Scuderiei. Trebuie să mă concentrez asupra viitorului meu și, între timp, voi face tot ce pot pentru această echipă", a explicat Sainz.
Carlos Sainz are un an la dispoziție pentru a demonstra că își merită locul la o echipă cu pretenții. Cel mai probabil, ibericul va fi asaltat de oferte, mai ales că a în ultimii doi ani nu a fost cu nimic mai prejos decât Charles Leclerc, coechipierul său de la Ferrari. Specialiștii se așteaptă ca în acest sezon Sainz să pună mai presus interesul personal decât cel al echipei, lucru care nu ar fi neapărat de condamnat în condițiile în care pilotul trebuie să-și găsească angajament pentru următorul sezon.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo