Lewis Hamilton a fost aproape de a obține prima victorie din acest sezon în Marele Premiu al Olandei. Pe finalul cursei, după safety car-ul provocat de abandonul lui Valtteri Bottas, Hamilton a rămas pe circuit și nu a schimbat pneurile, așa cum au făcut cei din spatele său, printre care și Max Verstappen și coechipierul George Russell.
La finalul cursei, Hamilton și-a exprimat nemulțumirile, spunând că nu este frustrant nu numai faptul că Verstappen a trecut pe pneuri soft, ci și Russell. Imediat după reluarea cursei, Hamilton a fost depășit de Verstappen, după care a mai pierdut două poziții, terminând pe locul 4, podiumul fiind completat de Russell și Leclerc.
Nico Rosberg, campionul mondial din 2016 și fost coechipier cu Hamilton la Mercedes, i-a luat apărarea britanicului.
Marele Premiu al Olandei
Max Verstappen câștigă Marele Premiu al Olandei! Hamilton a ratat o șansă uriașă la Zandvoort
04/09/2022 LA 15:23
"Au decis să riște cu Lewis, să îl lase pe circuit pentru a avea o șansă de a câștiga. Dacă faci asta cu Max, e clar că nu va câștiga. Era clar pentru că se ducea în spatele lui Max. Dacă vrei să riști, atunci trebuie să o faci cum trebuie și să îl lași pe George pentru a îl bloca pe Max, să îi ofere lui Lewis o șansă în plus de a câștiga. Acolo s-a greșit, din punctul meu de vedere.
Mai întâi, Lewis e depășit și pierde victoria, apoi coechipierul lui trece pe lângă el. A fost o reacție în lanț, o experiență groaznică pentru el. Bineînțeles că ești incredibil de frustrat prin radio, e de înțeles", a spus Nico Rosberg la Sky Germania.

Lewis Hamilton privește partea plină a paharului, după Marele Premiu al Olandei

După cursă, Lewis Hamilton și-a cerut scuze pentru reacția sa și a vorbit despre lucrurile pozitive pe care le-a văzut la Zandvoort:
"Nici măcar nu îmi adus aminte ce am zis. M-am pierdut pentru un moment. Dar cred că și ei (n.r. cei din echipă) știu că e vorba despre multă pasiune. Vrea să privesc jumătatea plină a paharului. Am venit aici cu probleme după ultima cursă și ne-am luptat cu Red Bull.
Sunt mult lucruri pozitive de luat după această cursă. Mașina a funcționat, în sfârșit. Dacă se va întâmpla același lucru în cursele următoare, vom continua să le suflăm în ceafă și vom obține acea victorie", a spus și Lewis Hamilton.
Max Verstappen este liderul clasamentului piloților, cu 310 puncte. Charles Leclerc și Sergio Perez sunt în urma olandezului la egalitate de puncte, cu 201 puncte.
Lewis Hamilton, cel care încă nu are vreo victorie în acest sezon, se află pe locul 6 în clasamentul piloților, cu 158 de puncte.

TOP 10 ÎN MARELE PREMIU AL OLANDEI

  • 1. Max Verstappen (Red Bull)
  • 2. George Russell (Mercedes)
  • 3. Charles Leclerc (Ferrari)
  • 4. Lewis Hamilton (Mercedes)
  • 5. Sergio Perez (Red Bull)
  • 6. Fernando Alonso (Alpine)
  • 7. Lando Norris (McLaren)
  • 8. Carlos Sainz (Ferrari)
  • 9. Esteban Ocon (Alpine)
  • 10. Lance Stroll (Aston Martin)
Formula 1 revine săptămâna viitoare, atunci când va avea loc Marele Premiu al Italiei pe Autodromo Nazionale di Monza.
Marele Premiu al Olandei
Verstappen, pole-position în MP al Olandei. Leclerc și Sainz pleacă din spatele batavului
03/09/2022 LA 15:29
Marele Premiu al Olandei
Mercedes și Ferrari au dominat antrenamentele de vineri ale Marelui Premiu al Olandei
02/09/2022 LA 17:04