de Andrei Nicolae
Sainz a terminat pe podium de trei ori în cadrul primelor curse din noul sezon, în timp ce monegascul a reușit să câștige deja două curse și să încheie pe locul secund de două ori. În ceea ce privește sesiunea de calificări, cel mai bun rezultat al lui Sainz a venit în cursa de la Miami, când și-a asigurat locul al doilea pe grila de start.
Marele Premiu al Spaniei
Weekend perfect pentru Max Verstappen și Red Bull în MP al Spaniei. Coșmar pentru Ferrari
22/05/2022 LA 14:56
Ibericul a avut ghinion în calificări în alte momente, atât în Australia, când a terminat pe poziția a noua, cât și în calificările pentru Sprintul din Imola, unde a avut un accident și a încheiat pe poziția a zecea. Leclerc a avut o prestație constantă și de un nivel ridicat în toate cele cinci curse și a fost în primii doi în cadrul fiecărei sesiuni de calificări.
Sainz a vorbit înaintea Grand Prix-ului din Barcelona atât despre situația sa, cât și despre cursele bune făcute de colegul său: "Păi, obiectivul nu este să fiu mai bun în calificări decât Charles, ci să fiu mai bun decât toată lumea cu o mașină competitivă.
Dar până acum în acest sezon nu este un secret că și-a găsit ritmul foarte repede cu noua mașină și eu am probleme să îi ating potențialul maxim. Deși mă chinui, sunt la o zecime distanță în fiecare sesiune de calificări, deci nu sunt la mile distanță.
Simt că sunt în grafic, că se poate schimba [situația] în orice weekend, de îndată ce îmi dau seama exact cum trebuie să conduc mașina și modul exact în care să o pregătesc pe placul meu. Deci, poate bilanțul nu este foarte bun și eu poate nu sunt mândru de asta, dar în ultimele calificări am luptat pentru pole position deci nu am atât de multe minusuri."

Sainz este mândru de fanii din Spania

Ibericul a vorbit și despre Grand Prix-ul din țara sa natală și și-a lăudat compatrioții care au venit în calitate de spectatori: "A fost genial. Este plin, ne așteptăm la 300 de mii de oameni pe tot weekend-ul, 100 de mii duminică. Este pentru prima dată în mulți ani când este plin.
Tribunele de la mine de acasă au fost sold out în doar câteva ore, deci este un entuziasm imens în jurul orașului, al Grand Prix-ului. Cred că Formula 1 crește peste tot, iar Spania este o parte din asta."
Sainz speră la un loc cât mai bun în sesiunea de calificări, care va avea loc astăzi de la ora 17:00.
Marele Premiu al Spaniei
Charles Leclerc, rezultat istoric în calificările Marelui Premiu al Spaniei
21/05/2022 LA 15:10
Marele Premiu al Spaniei
MP al Spaniei. Charles Leclerc, cel mai rapid în antrenamente. Mercedes se bate la victor
20/05/2022 LA 18:18