Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Charles Leclerc, rezultat istoric în calificările Marelui Premiu al Spaniei

Andrei Nicolae

Actualizat 21/05/2022 la 18:24 GMT+3

Pilotul de la Ferrari va pleca din pole-position, duminică, de la ora 16:00, în a șasea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, stabilind cel mai bun tur din istorie pe Circuit de Catalunya, cu 1:18.750

F1 Spania | Prezentarea Marelui Premiu de la Barcelona

Charles Leclerc (Ferrari) a obținut primul său pole-position din carieră în Marele Premiu al Spaniei și al patrulea al sezonului, confirmând încă o dată că se luptă pentru titlul mondial în 2022 în Formula 1.
Monegascul a avut un final fantastic în calificări, devenind primul pilot din istorie care a coborât sub 1:19:000 pe Circuit de Catalunya.
Performanța lui Leclerc a fost cu atât mai uimitoare, având în vedere că a avut un singur tur la dispoziție pentru a înregistra performanța. În debutul Q3, pilotul de la Ferrari a făcut o greșeală, motiv pentru care s-a învârtit cu mașina pe circuit și a rămas fără timp, revenind la boxe pentru a face retușurile.

Charles Leclerc, rezultat istoric în calificările Marelui Premiu al Spaniei

"Mă simt bine. A fost o sesiune foarte, foarte dificilă, mai ales în Q3 pentru că am făcut o greșeală în deschidere și apoi evident că am avut doar un tur. Dar a mers extrem de bine, sunt foarte mulțumit de pole position. A fost un tur uimitor și mașina a fost uimitoare, așa că da, sunt foarte foarte fericit.
Sunt într-o poziție puternică pentru a începe cursa, dar ne-am luptat cu anvelopele în comparație cu Red Bull și Max. Dacă nu gestionăm bine aceste anvelope, vom pierde victoria. Sper să putem face un 1-2 împreună cu Carlos (Sainz), va fi grozav pentru echipă și vom da totul", a declarat Leclerc imediat după calificări, care a încheiat în 1:18.750.
Citește și:

Max Verstappen a terminat pe locul 2

Tot de pe prima linie pe grila de start va pleca și Max Verstappen, campionul mondial en-titre, care s-a declarat mulțumit de rezultat, în ciuda faptului că nu a putut să facă ultimul tur: "Nu am putut să fac ultima rundă. Fie DRS-ul nu s-a deschis, fie am pierdut puterea, așa că este puțin păcat. Dar, la modul general, să fiu pe prima linie pe grilă, uitându-mă la întregul weekend de până acum, a fost o realizare bună. Dar, desigur, mi-ar fi plăcut să merg pentru pole în acel tur final."
Pilotul Red Bull și-a exprimat speranța că mașina va continua să fie mai bună decât Ferrari, când a venit vorba de degradarea anvelopelor. "Ultimele curse mi s-au părut destul de decente. Desigur, mâine va fi foarte cald, dar vom vedea. Sperăm că mașina noastră va fi din nou puțin mai blândă cu anvelopele, dar este greu de spus ceva în acest moment."
Spaniolii au rămas cu un singur favorit după Q1, doar cu pilotul de la Ferarri, Carlos Sainz. Fernando Alonso nu a trecut de prima sesiune a calificărilor. Sainz a terminat pe locul 3, după Charles și Max.
Cum au arătat timpii în Q3
1. Leclerc, Ferrari - 1:18.750
2. Verstappen, Red Bull - +0.323
3. Sainz, Ferrari - +0.416
4. Russell, Mercedes - +0.643
5. Perez, Red Bull - +0.670
6. Hamilton, Mercedes - +0.762
7. Bottas, Alfa Romeo - +0.858
8. Magnussen, Haas - +0.932
9. Ricciardo, McLaren - +1.547
10. Schumacher, Haas - +1.618
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo