Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Marele Premiu al Spaniei. Charles Leclerc, cel mai rapid în antrenamente. Mercedes se bate la victorie

Andrei Nicolae

Actualizat 20/05/2022 la 21:42 GMT+3

Charles Leclerc (Ferrari) l-a învins pe George Russell cu 0.117s, iar Lewis Hamilton cu doar o zecime mai în urmă a completat podiumul celor mai rapizi piloți în prima zi de antrenamente în Marele Premiu al Spaniei.

F1 Spania | Prezentarea Marelui Premiu de la Barcelona

Charles Leclerc și-a confirmat supremația momentului în Campionatul Mondial de Formula 1, fiind cel mai rapid în cele două ședințe de antrenament de la Montmelo, Barcelona. Dar pilotul de la Ferrari a fost urmat îndeaproape de cei doi oameni de la Mercedes, George Russell și Lewis Hamilton, care și-au găsit ritmul în mașinile lor îmbunătățite.
Majoritatea echipelor au venit cu upgrade-uri, după cum a informat Sky Sports, la startul Marelui Premiu de Formula 1 al Spaniei, a șasea etapă a sezonului.

Marele Premiu al Spaniei. Charles Leclerc, cel mai rapid în antrenamente. Mercedes se bate la victorie

Leclerc a înregistrat cel mai bun tur, în 1:19.670, dar Russell și apoi Hamilton s-au apropiat de liderul clasamentului general. Mașinile Mercedes au venit cu o serie de îmbunătățiri în Spania și s-au bucurat de o zi pozitivă rară în 2022.
Carlos Sainz jr. și Max Verstappen au terminat în cele din urmă pe locurile 4-5.
Campionul mondial en-titre a declarat că Red Bull trebuie să găsească echilibrul potrivit cu mașina, deoarece căldura din timpul antrenamentelor a făcut pilotajul mult mai dificil.
În schimb, Lewis Hamilton a fost încântat de îmbunătățirile aduse de Mercedes înaintea cursei din acest weekend de pe Circuit de Catalunya: "A fost pozitiv. Sunt foarte mulțumit de progres, așa că le mulțumesctuturor celor din fabrică pentru că nu au renunțat și au continuat să forțeze. Nu suntem cei mai rapizi încă, dar suntem pe un drum bun."
George Russell a rămas precaut cu privire la șansele Mercedes de a concura cu Red Bull și Ferrari, în ciuda unei performanțe îmbunătățite la al doilea antrenament.
Top 10 – Antrenamente Libere 2
  • 1. Charles Leclerc, 1:19.670
  • 2. George Russell, +0.117
  • 3. Lewis Hamilton, +0.204
  • 4. Carlos Sainz, +0.320
  • 5. Max Verstappen, +0.336
  • 6. Fernando Alonso, +0.533
  • 7. Sergio Perez, +0.962
  • 8. Sebastian Vettel, +1.033
  • 9. Esteban Ocon, +1.075
  • 10. Mick Schumacher, +1.087
După cum au arătat primele rezultate din antrenamente, sunt perspective ca duminică să fie o luptă cu trei echipe pentru victorie, cu Ferrari, Mercedes și Red Bull.
Sâmbătă, de la ora 17:00 sunt programate calificări, iar cursa, o zi mai târziu, de la ora 16:00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo