Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Weekend perfect pentru Max Verstappen și Red Bull în MP al Spaniei. Coșmar pentru Ferrari

Andrei Nicolae

Actualizat 22/05/2022 la 18:05 GMT+3

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Spaniei la Formula 1, fiind urmat de coechipierul Sergio Perez. Charles Leclerc, liderul Campionatului Mondial, a abandonat, în timp ce a doua mașină Ferrari, pilotată de Carlos Sainz, a încheiat doar pe locul 4.

Max Verstappen, Red Bull, Getty Images

Credit imagine: Getty Images

Max Verstappen a obținut a 24-a victorie a carierei, după ce s-a impus în Marele Preemiu de Formula 1 al Spaniei. El a avut probleme în startul cursei, când a și ieșit de pe pistă, apoi și cu DRS-ul, dar a revenit pe parcurs, profitând de câteva momente favorabile.
Coechipierul său de la Red Bull, Sergio Perez, a avut cel mai rapid tur și locul doi.
"A fost un moment dificil, dar am reușit să mergem înainte, să ne facem propria noastră cursă și, în cele din urmă, să câștigăm. A fost un început dificil, dar un final bun.
Am încercat să rămân concentrat. Sunt foarte fericit și pentru Checo [coechipierul Perez]. A fost un rezultat grozav pentru echipă.", a declarat învingătorul zilei.

Weekend perfect pentru Max Verstappen și Red Bull în MP al Spaniei. Coșmar pentru Ferrari

Charles Leclerc, plecat din pole-position, a abandonat la jumătatea cursei, după ce a pierdut puterea mașinii. La începutul cursei, pilotul de la Ferrari era lider în clasamentul general al Campionatului Mondial, dar a pierdut după MP al Saniei șefia. Max Verstappen a avut un weekend perfect, pentru că a urcat și pe locul 1, cu 110 puncte. Monegascul a rămas la 104 puncte, în timp ce Sergion Perez este pe locul 3, cu 85 de puncte.
Pe final de cursă și Mercedes a avut probleme. Lewis Hamilton a fost avertizat de la boxe să-și cedeze poziția a patra, în favoarea lui Carlos Sainz.
"Dacă trebuie să renunți la loc, atunci fă asta, altfel este un risc de abandon", i s-a comunicat britanicului. Același mesaj l-a primit și George Russell, dar acesta a avut un avans mult mai mare față de Sainz pe final, iar spaniolul nu a mai avut când să refacă handicapul pe pistă.
Top 10 - Marele Premiu al Spaniei
  • 1. Max Versteppen, Red Bull
  • 2. Sergio Perez, Red Bull
  • 3. George Russell, Mercedes
  • 4. Carlos Sainz, Ferrari
  • 5. Lewis Hamilton, Mercedes
  • 6. Valtteri Bottas, Alfa Romeo
  • 7. Esteban Ocon, Alpine
  • 8. Lando Norris, McLaren
  • 9. Fernando Alonso, Alpine
  • 10. Yuki Tsunoda, Alpha Tauri
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo