Max Verstappen s-a impus entuziasmant în Marele Premiu de la Abu Dhabi și a câștigat în premieră titlul de campion mondial în Formula 1. Olandezul de la Red Bull a avut tăria de a rezista unei lupte psihologice infernale pe care a purtat-o cu Lewis Hamilton și, profitând și de o mare doză de șansă, s-a încoronat în Marele Circ într-un mod în care puțini anticipau în urmă cu câțiva ani.
Născut în 1997, Verstappen a fost hipnotizat de lumea motorsportului încă de la o vârstă fragedă. Nici nu avea cum să fie altfel, deoarece tatăl său, Jos Verstappen, a fost un pilot respectabil în Formula 1 între 1994 și 2003. Talentul lui Max a fost unul mult mai mare și era clar de la primele sale apariții în competițiile de juniori că va fi doar o chestiune de timp până când îl va depăși pe tatăl său.
În 2015, la numai 17 ani și 166 de zile, Max Verstappen a devenit cel mai tânăr pilot care a concurat în Formula 1, luând startul în Marele Premiu al Australiei pentru echipa italiană Toro Rosso. Sezonul 2016 l-a început tot la aceeași echipă, dar după câteva curse a fost promovat la echipa Red Bull Racing, ca înlocuitor al lui Daniil Kvyat.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42

Max Verstappen, omul care a "spart" hegemonia Mercedes în Formula 1

La vârsta de 18 ani, Max a câștigat Marele Premiu al Spaniei din 2016, la debutul său pentru Red Bull Racing, devenind cel mai tânăr pilot din lume și primul pilot neerlandez care a câștigat un Mare Premiu de Formula 1.
Verstappen devenise deja o certitudine și specialiștii anticipau încă de pe atunci că acesta va deveni un mare campion. Au urmat ani grei, în care talentul, tupeul și perseverența lui Verstappen au contrinbuit la creerea unei personalități puternice în Formula 1 și în sportul mondial.
Încă din 2019, Max a început să fie un real pericol pentru cei de la Mercedes, care nu avuseseră rival începând din 2014, când în Formula 1 se instalase era hibrid. Diferența semnificativă dintre Red Bull și echipa germană l-a împiedicat deseori pe Verstappen să obțină performanțe și mai mari, dar chiar și așa a reușit să adune câteva victorii care au animat extrem de mult o lume care devenise plictisitoare prin succesele repetate ale celor de la Mercedes.
În sezonul 2021, Red Bull a progresat enorm și încă din start s-a văzut că Max nu va mai fi doar un etern loc 2 sau 3. Olandezul s-a luat la trântă cu marele Hamilton și cu întreaga sa echipă și în cele din urmă a ieșit învingător.
Succesul lui Verstappen este cu atât mai dulce de savurat cu cât a venit în urma unui duel fantastic, prelungit până la ultima cursă. Deși olandezul părea cu un pas în urmă înainte de cursa de la Abu Dhabi, acesta a reușit să facă față cu brio presiunii imense la care a fost supus în ultimele săptămâni și să atingă cel mai bun nivel pe circuitul Yas Marina.
Așadar, Max Verstappen este noul campion mondial din Formula 1, iar acest succes se anunță doar începutul unei cariere strălucitoare.
Formula 1
De ce depinde prezența lui Lewis Hamilton în noul sezon de Formula 1! Pilotul, așteptat să se decidă
12/01/2022 LA 08:42
Formula 1
Au trecut 8 ani de la accidentul lui Michael Schumacher! În ce stare se află fostul campion de F1
29/12/2021 LA 14:50