La 24 de ani, Verstappen a devenit primul olandez din istorie care se impune în Marele Circ. După ani de zile de dominație a lui Hamilton, care ajunsese egalul legendarului Schumacher în ceea ce privește numărul de titluri mondiale (7), pilotul batav a ieșit la rampă și a pus capăt supremației Mercedes.
Între Hamilton și Verstappen a fost o tensiune imensă în ultimele luni, aceast ducând inclusiv la dueluri la limită, așa cum s-a întâmplat în penultima cursă, la Jeddah, în Arabia Saudită.
Verstappen a recunoscut că el și Hamilton nu au cea mai bună relație, dar i se pare normal să fie așa, în contextul în care sunt rivali. Ce este cel mai important este că ambii se respectă ca piloți, fiecare apreciind munca și talentul celuilalt.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
"Eu și Lewis ne urăm câteodată, dar este în regulă. Amândoi avem un spirit extrem de competitiv și de aceea se ajunge la astfel de situații. Nici nu trebuie să ne spunem lucruri, te uiți în ochii celuilalt și o simți. Dar simți și că fiecare din noi apreciază această frumoasă luptă. E un pilot incredibil, ne respectăm enorm pentru ceea ce reușim pe pistă", a dezvăluit Verstappen, potrivit BBC.
CITEȘTE ȘI:
MERCEDES NU AR MAI MERGE LA TAS DIN CAUZA LUI HAMILTON. CE AU DESCOPERIT ENGLEZII

Verstappen admite că norocul a fost important în cucerirea titlului mondial în Formula 1

Succesul final al lui Verstappen a fost pus sub semnul întrebării de unii, în contextul în care acesta a fost obținut în condiții speciale.
Directorul cursei a luat însă o decizie controversată, după accidentul lui Latifi. Înainte de ieșirea în decor a canadianului între Hamilton și Verstappen distanța era de peste 11 secunde, iar titlul mondial părea jucat.
Masi a decis că Verstappen poate depăși mașinile întârziate, astfel că, în singurul tur sub steag verde rămas, Hamilton s-a trezit cu pilotul Red Bull chiar în spatele lui. Beneficiind de pneuri noi soft, Max a avut în aceste condiții de îndeplinit o simplă formalitate, dar hotărârea lui Michael Masi a sfidat regulamentele, susține Mercedes.
Verstappen admite că a avut foarte mult noroc la Abu Dhabi, dar nu consideră că titlul mondial a fost obținut datorită șansei. În pecedentele curse, Red Bull a fost urmărită de ghinion, altfel lupta la vârf s-ar fi terminat mult mai repede în favoarea batavului.
"Am câștigat pe pistă. Oamenii vor spune că a fost un succes norocos. Absolut, a fost foarte norocos. Dar, de asemenea, trebuie văzut faptul că am fost atât de ghinioniști de-a lungul acestui sezon, altfel lupta pentru titlul mondial s-ar fi terminat mult mai devreme. Puțin noroc nu strică niciodată, în viață", a mai spus olandezul.
Întrebat despre decizia lui Michael Masi, directorul cursei, Verstappen evident nu a oferit un verdict. S-a mărginit să spună că australianul nu merită să fie stigmatizat, deoarece trebuie să ia hotărâri la limită în doar câteva secunde.
"Masi are sarcini foarte grele. E incorect din punctul meu de vedere să se confrunte cu acest val de ură, pentru că are un job foarte greu și trebuie să ia decizii contra-cronometru. Poate că ar avea nevoie de mai mult ajutor, ca noi toți. Și eu am nevoie de ajutor, fără ajutorul echipei mele nu aș fi aici", a concluzionat noul campion mondial din Formula 1.
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43
Formula 1
De ce depinde prezența lui Lewis Hamilton în noul sezon de Formula 1! Pilotul, așteptat să se decidă
12/01/2022 LA 08:42