Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sportul european, afectat serios de războiul din Ucraina! Barcelona și Schalke, decizii radicale

Nicu Savin

Actualizat 24/02/2022 la 19:39 GMT+2

Situația geopolitică tensionată din Ucraina afectează serios lumea sportului. Schalke 04 este primul club care a luat o decizie radicală în acest sens, anunțând că renunță la parteneriatul cu Gazprom. În același timp, Barcelona a anunțat că echipa de baschet masculin nu va călători în Rusia pentru meciul din Euroligă împotriva celor de la Zenit Sankt Petersburg.

Schalke 04

Credit imagine: Getty Images

Sportul european este serios afectat de situația geopolitică extrem de complicată din Estul Europei. Războiul declanșat de Rusia în Ucraina este condamnat aspru în toată lumea sportului, iar unele cluburi au luat deja măsuri în acest sens.
Conform , cei de la Schalke 04 au anunțat că renunță la parteneriatul de sponsorizare cu Gazprom, o companie rusească ce vira sume importante pentru ca numele să fie imprimat pe tricourile grupării din Gelsenkierchen. Oficialii celor de la Schalke au decis că în astfel de momente banii sunt mai puțin importanți și de la următorul meci numele companiei de furnizare de gaz nu va mai apărea imprimat pe tricourile echipei.
Gazprom era sponsorul celor de la Schalke de 15 ani. În urma acestei decizii, Matthias Warnig, delegat al companiei rusești care avea un rol în conducerea "minerilor" și-a înaintat demisia.
Barcelona a recurs și ea la o decizie radicală și catalanii au transmis că echipa masculină de baschet nu se va deplasa în Rusia, unde ar fi trebuit să joace vineri contra celor de la Zenit Sankt Petersburg în Euroliga.
Citește și:

UEFA a convocat o ședință de urgență pentru vineri

UEFA nu putea rămâne nici ea indiferentă cu privire la contextul geopolitic internațional, mai ales că finala Champions League din acest an este programată a se disputa la Sankt Petersburg. Mâine va avea loc o ședință urgentă pe acest subiect și, cel mai probabil, forul european va decide mutarea ultimului act din cea mai importantă competiție europeană intercluburi.
Presa internațională scrie că oficialii UEFA studiază deja variantele alternative. Londra ar putea fi gazda mareului meci, capitala Angliei având la dispoziție 3 arene care ar putea organiza finala: Wembley, Tottenham Stadium și Stadionul Olimpic (cel pe care joacă West Ham). De asemenea, Munchen ar fi o altă opțiune, Allianz Arena fiind stadionul pe care era deja programată finala din 2025.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo