Sportul european este serios afectat de situația geopolitică extrem de complicată din Estul Europei. Războiul declanșat de Rusia în Ucraina este condamnat aspru în toată lumea sportului, iar unele cluburi au luat deja măsuri în acest sens.
Conform eurosport.fr, cei de la Schalke 04 au anunțat că renunță la parteneriatul de sponsorizare cu Gazprom, o companie rusească ce vira sume importante pentru ca numele să fie imprimat pe tricourile grupării din Gelsenkierchen. Oficialii celor de la Schalke au decis că în astfel de momente banii sunt mai puțin importanți și de la următorul meci numele companiei de furnizare de gaz nu va mai apărea imprimat pe tricourile echipei.
Fotbal
Cândva adevărate forțe, azi cu șanse mari să retrogradeze! Situația din Top 5 campionate din Europa
14/05/2022 LA 13:04
Gazprom era sponsorul celor de la Schalke de 15 ani. În urma acestei decizii, Matthias Warnig, delegat al companiei rusești care avea un rol în conducerea "minerilor" și-a înaintat demisia.
Barcelona a recurs și ea la o decizie radicală și catalanii au transmis că echipa masculină de baschet nu se va deplasa în Rusia, unde ar fi trebuit să joace vineri contra celor de la Zenit Sankt Petersburg în Euroliga.
Citește și:

UEFA a convocat o ședință de urgență pentru vineri

UEFA nu putea rămâne nici ea indiferentă cu privire la contextul geopolitic internațional, mai ales că finala Champions League din acest an este programată a se disputa la Sankt Petersburg. Mâine va avea loc o ședință urgentă pe acest subiect și, cel mai probabil, forul european va decide mutarea ultimului act din cea mai importantă competiție europeană intercluburi.
Presa internațională scrie că oficialii UEFA studiază deja variantele alternative. Londra ar putea fi gazda mareului meci, capitala Angliei având la dispoziție 3 arene care ar putea organiza finala: Wembley, Tottenham Stadium și Stadionul Olimpic (cel pe care joacă West Ham). De asemenea, Munchen ar fi o altă opțiune, Allianz Arena fiind stadionul pe care era deja programată finala din 2025.
Bundesliga
Lovitură de teatru în cazul lui Hiannick Kamba, declarat mort în 2016 și găsit în viață în 2019
17/11/2021 LA 16:59
Romanian Liga I
Mourinho și Terim, "război" pentru transferul unui român! Suma pusă la bătaie e impresionantă
04/11/2021 LA 09:41